misto.zp.ua

У «Чистому місті» пообіцяли ввести сортування сміття

У «Чистому місті» пообіцяли ввести сортування сміття

Всі енергодарці останнім часом відчули на собі перебої з вивезенням сміття. Для поводження з побутовими відходами в Енергодарі минулого року створили окреме підприємство – «Чисте місто», однак фактично воно взяло на себе функції з червня цього року. Директор КП Іван Попов стверджує: підприємство готове було надавати послуги з січня, однак проведення конкурсу, який має відбуватись для визначення виконавця, затягнулось.

На засіданні виконкому «Чистому місту» було присвячено декілька запитань у порядку денному. Крім звіту директора, ввели в дію рішення конкурсної комісії з визначення виконавця послуг з вивозу відходів та визнали виконавцем це комунальне підприємство. Наприкінці минулого тижня міський голова підписав договір з «Чистим містом», з червня саме це КП відповідає за вивезення сміття.

Що ж стосується минулого року, то «Чисте місто» вело підготовчу роботу. Фахівці вивчали стан полігону твердих побутових відходів (ТПВ). Крім відомої всім проблеми переповнення полігону, комунальники звертають увагу і на іншу – невиконання затверджених правил експлуатації. Так, відходи на сміттєзвалищі мають розрівнювати та ущільнювати шаром від 0,5 до 1 метра, а для цього бульдозери та спеціальні катки мають проходити по декілька разів. Після цієї роботи шар відходів має ізолюватись ґрунтом, глиною чи піском завтовшки не менше 20 см.

Невиконання цих правил (за поясненням власника полігону – через брак коштів на пальне та ізолюючий матеріал) призвело до більш швидкого заповнення робочої карти. А як РОСТ вже не раз завертав увагу, ще років п’ять тому комунальники вивозили сміття на останню карту та говорили про проект заповнення міжкарткового простору, велася мова й про сортувальну лінію. Втім на практиці нічого не реалізовано й до сьогодні.
Потребує уваги і адміністративна будівля, а на базі РЕП відсутнє електропостачання, немає зони паркування транспорту, потрібен ремонт під’їзної дороги до бази.
У звіті відзначено, що й транспортні засоби – сміттєвози, трактори, причепи, багатофункціональний екскаватор, спецавтотранспорт – знаходяться у незадовільному технічному стані. Наприклад, один з бульдозерів, що працює на полігоні, потребує капремонту, інший же і зовсім стоїть розкомплектованим.

Готуючись до конкурсу, КП «Чисте місто» розрахувало плановий тариф на вивезення сміття. Нагадаємо, що ці розрахунки фахівці КП представили кількома тижнями раніше.

Щодо найближчого майбутнього, то підприємство планує відновити роботи за проектом заповнення міжкарткового простору. Його реалізація, за словами Івана Попова, потребуватиме близько 10 млн грн. Зазначимо: якщо цього не зробити, Енергодар може зіштовхнутися з тією ж проблемою, яка виникла свого часу у Львові. Захоронення сміття у міжкартковому просторі дасть час на проведення роботи щодо отримання підприємством земельної ділянки під новий полігон.

Директор КП «Чисте місто» запевнив, що вживатиме всіх заходів для переробки сміття на всіх картах полігону. Це буде перший інвестиційний проект, який підприємство спробує реалізувати. Також Іван Попов нагадав про те, що в Україні ухвалені та вже діють закони про роздільний збір сміття. Тож у перший місяць роботи комунальники планують встановити контейнери для сортування відходів. Піднімав керівник КП і питання необхідності придбання сортувальної лінії для полігону, адже таке обладнання суттєво зменшить кількість ТПВ, які підлягатимуть захороненню.

У минулому році з місцевого бюджету «Чисте місто» отримало 783,4 тис. грн. Ці гроші було спрямовано на заробітну плату – 450,32 тис. грн, ЄСВ – 98,60 тис. грн, придбання ПО – 71,6 тис. грн та його супроводження – 25,65 тис. грн, купівлю меблів – 25,68 тис. грн та оргтехніки – 85,32 тис. грн.

Алиса ТИТОВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в