misto.zp.ua

Погода на Запоріжжі у найближчі дні буде нестійкою

 

До кінця тижня морозна погода на Запоріжжі знов зміниться теплою

Зима цьогоріч розпочалась вчасно — з перших днів грудня. Але вже 8 грудня погода змінилася.

— Вторгнення холодного континентального повітря, яке розповсюдилось в антициклоні зі сходу та додаткове вихолодження повітря при проясненнях обумовили у перші дня грудня нічні морози, — розповідає заступник нальниці Запорізького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Сорокіна. — Температура повітря в нічні години знижувалась до відміток 6-8 градусів морозу. Але, нажаль, зима розпочалась без снігового покриву.

Вже 8 грудня відбулась зміна погодних умов. З півдня на нашу територію відбувалось переміщення серії циклонів, які принесли дощову погоду. Морози відійшли, поступаючись місцем відлизі.

Середньодобові температури 10-13 грудня перевищували норму аж на 7-11 градусів.

Найбільш інтенсивним був процес 13 грудня, спостерігались значні дощі. За чотири години випало 19 мм опадів, це майже півмісячна норма.

Після припинення опадів відбулось зниження температури до невеличких від’ємних значень. Сьогодні такий невеличкий перепочинок, коли хоча і холодне морозне повітря, але можна насолодитись сонечком.

У четвер вдень та в п’ятницю вночі очікується проходження атмосферних фронтів, які знову принесуть на територію нашої області нестійку погоду.

Пройдуть дощі, подекуди з мокрим снігом, можливе утворення ожеледі на дорогах. Температура вночі — від 0 до 5 градусів морозу, вдень очікується 0-5 градусів тепла.

Такі погодні умови ускладнюватимуть рух транспорту. Учасникам дорожнього руху слід бути уважними та обережними. А дорожнім службам варто бути готовими до оброблення доріг та тротуарів протиожеледними сумішами.

Але холодна повітряна маса не затримається, і в суботу знову до керування погодою втрутиться Атлантика. У вихідні очікуємо чергову порцію тепла та опади у вигляді дощу.

В суботу, 17 грудня, температура повітря вночі 3-8 тепла, вдень 7-12. У неділю, 18 грудня — також невеликі дощі, місцями помірні дощі. Буде тепло: 0-5 тепла вноч, та 2-7 тепла вдень.

Ирина ЕГОРОВА 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в