misto.zp.ua

Домашні тирани під прицілом закону

Домашні тирани під прицілом закону

7 січня вступив у дію Закон № 2227-VIII про введення кримінальної відповідальності за домашнє насильство. Документ опублікований в парламентській газеті «Голос України».

В цьому законі визначено, що домашнє насильство — це навмисне систематичне фізичне, психологічне або економічне насильство по відношенню до члена родини або колишнього чоловіка (дружини) або когось іншого, з ким винний перебував у близьких стосунках. Наслідки такого звернення — фізичні, психологічні страждання, розлади здоров’я, втрата працездатності, емоційна залежність, погіршення якості життя потерпілого.

За такі діяння передбачається покарання у вигляді громадських робіт (150-240 годин), або арешт до півроку, або обмеження волі до 5 років, або позбавлення волі до 2 років.

Крім того, винному разом з покаранням, призначеним судом, можуть заборонити заходити в будинок потерпілого; спілкуватися з дитиною (якщо насильство було направлено проти неї або скоєно в її присутності); наближатися до будинку, роботи або інших місць, де буває потерпілий; писати повідомлення потерпілому тощо.

Закон передбачає і пом’якшувальні обставини, а саме: якщо злочин скоєно в стані душевного хвилювання внаслідок жорстокого поводження або такого, що принижує честь і гідність, а також якщо з потерпілим так поводилися системно.

У законі уточнили визначення поняття «зґвалтування» — вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних з вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої людини з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета без добровільної згоди потерпілого. Карається, як і раніше, позбавленням волі на строк 3-5 років.

Зґвалтування члена подружжя або колишнього члена подружжя, або особи в зв’язку з виконанням ним службового, професійного або громадського обов’язку, або вагітної жінки передбачає покарання на строк 5-10 років. Зґвалтування людини молодше 14 років карається тюремним строком на 8-15 років.

Будь-які насильницькі дії сексуального характеру, які не пов’язані з проникненням в тіло іншої людини, без добровільної згоди передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років. Що стосується особи молодше 14 років — 5-10 років в’язниці.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в