misto.zp.ua

Запорожцы смогут оформить землю по упрощенной системе

Процедура оформления земли упроститься

Депутаты Запорожского городского совета — члены постоянной комиссии по вопросам коммунальной собственности, ресурсов, приватизации, архитектуры и земельных отношений на сегодняшнем заседании комиссии рассматривали вопрос изменения процедуры оформления земельных участков.

В случае утверждения новой системы на сессии городского совета запорожцы смогут экономить время и деньги, оформляя земельные участки. Об этом «Индустриалке» сообщил председатель комиссии, депутат Запорожского горсовета от Оппозиционного блока Игорь Чумаченко.

— Одне з завдань земельної комісії — це врегулювання регламенту надання земельних ділянок і розгляд звернень жителів Запоріжжя, — отметил Игорь Чумаченко. — На сьогоднішній день існує регламент, який було прийнято в 2014 році. Але вже прийняті певні зміни в земельне законодавство, тому час спростити і процедуру оформлення земельних ділянок. Це також стосується питань землеустрою, охорони земель і т.д. Зважаючи на те, що у міських рад є певні повноваження, ми пропонуємо винести на розгляд сесії нашу пропозицію. Після її прийняття оформити землю запорожці зможуть по системі “єдиного вікна” — швидше та економніше, ніж зараз. Процедура буде спрощена і це в першу чергу зможуть відчути на собі мешканці міста, які займаються оформленням землі в управлінні земельних ресурсів.

Кроме того, сегодня на комиссии решили выделить ордера на землю трем ветеранам АТО. Земельные участки, которые находятся на Верхней Хортице планируется отдать под индивидуальную застройку.

— Всі документі по цим ділянкам готові і їх можна приймати без затверджуваного Генерального плану на сесіі, — подчеркнул Игорь Чумаченко. — Земля була знайдена громадською організацією і наша комісія їх пропозицію прийняла. Таким чином, ми зробили логічний крок до виконання норми закону.

Анастасия КАРАТЕЕВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |