misto.zp.ua

На вулицях Запоріжжя можна побачити передноворічну виставку плакатів воєнного часу

 

У Запоріжжі презентували візуально-емоційний щоденник війни та «Колискову» для військових

На вулицях Запоріжжя можна побачити нову виставку з серії «Плакати воєнного часу», які  департамент культури і туризму міськради організує у співпраці з міжнародний симпозіум сучасного мистецтва BIRUCHIY contemporary art project. В рамках проєкта запоріжців та гостей міста знайомлять з творчістю найкращих українських художників, які створюють плакати, що образотворчою мовою розповідають про воєнні події та несуть життєствердний посил.

Цього разу, на передноворічній виставці, показують роботи відомого художника Нікіти Тітова (Харків-Київ). Його яскраві виразні й лаконічні плакати можна побачити на фасаді Туристичного інформаційного центру (ТІЦ), проспекті Маяковського й на кубах ТІЦ по місту. Ці виставки просто неба стали своєрідним культурним фронтом для Запоріжжя.

…Перший плакат «Країна народжується» Нікіта Тітов створив під час Майдану у грудні 2013 року. З 2014 року почав робити більше плакатів, що є для художника своєрідним щоденником.

— Робота з плакатом для мене найважливіша, бо тут я говорю про речі, які відбуваються в країні, які мене хвилюють, — розповідав мені Нікіта Тітов в один зі своїх попередніх приїздів у Запоріжжя (зараз митці з інших міст на презентації своїх виставок до Запоріжжя не приїжджають). — Я досить замкнута людина. Не дуже люблю говорити та писати. І плакат для мене – можливість сказати важливі речі як собі, так і іншим людям. Роботи я викладаю на «Фейсбук» – не лише плакати, а й інші.

— Плакати віддзеркалюють реакцію Нікіти Тітова на події в Україні й світі. Таким чином художник намагається донести до глядача свої емоції та враження, — вважає директор ТІЦ Олексій Каніщев.

На виставці також представлені роботи з ​​серії «Колискова», яку Нікіта Тітов почав робити, щоб просто побажати «На добраніч» своїм друзям на «Фейсбук». Це вписані переважно в умовний овал картинки із затишними сюжетами. Під час повномасштабної війни героями «Колискової» стають і військові.

Виставку Нікити Тітова можна побачити на вулицях Запоріжжя до 15 січня.

А 15 січня в рамках проєкту «Плакати воєнного часу» вперше покажуть групову експозицію.

— Можу трохи відкрити секрет — це буде міжнародна виставка. Вона вже їде до нас «Новою поштою». Ці плакати побували в різних містах, у тому числі й у Нью-Йорку, — розповів Олексій Каніщев. — Дуже вдячний BIRUCHIY, що працюємо далі, шукаємо нові ідеї й рухаємо наш культурний фронт для перемоги.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в