misto.zp.ua

Запорізька торгово-промислова палата: 75 років підтримки бізнесу

Запорізька торгово-промислова палата: 75 років підтримки бізнесу

У конференц-залі виставкового центру «Козак-Палац» відбулася ювілейна конференція з нагоди 75-річчя Запорізької торгово-промислової палати. В урочистому діловому заході взяли участь керівники провідних промислових підприємств області, почесні ветерани палатівського руху, представники влади, бізнесу, громадських організацій.

Відкрив конференцію президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов. Він відзначив, що шлях до сучасної організації, рівноправної частини світової системи палат Запорізька ТПП змогла подолати завдяки підтримці прогресивних керівників експортоорієнтованих підприємств, об’єднань підприємств Запорізького краю.

Президія палати прийняла рішення відзначити заслуги цих людей. Зокрема, символ «Могутність краю» Запорізької палати був вручений Івану Бастризі, Петру Ванату, Олександру Головку та Леоніду Хаджинову.

Згадати витоки становлення Запорізької торгово-промислової палати, яка веде свою історію від створення у 1940 році експертно-консалтингової організації під назвою Запорізьке бюро товарних експертиз, важливі етапи у діяльностості організації учасники конференції змогли завдяки спеціально підготовленому відеоряду.

Визначні події та досягнення бізнес-асоціації не раз згадували у своїх виступах друзі та партнери організації. Палату-ювіляра вітали представники обласної і міської влади – перший заступник голови облради Світлана Абдурахманова і міський голова Запоріжжя Олександр Сін, Генеральний консул ФРН Детлеф Вольтер, віце-президент Торгово-промислової палати України Сергій Свистіль, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ЗОДА Елла Слепян, голова Запорізької обласної профорганізації працівників держустанов Катерина Волгіна, представники регіональних компаній.

«Своєю працею співробітники торгово-промислової палати підвищують конкурентоспроможність запорізьких підприємств на зовнішньому і внутрішньому ринках. Надаючи комплекс послуг і представляючи інтереси промислових підприємств та комерційних компаній на регіональному та національному рівнях, Запорізька торгово-промислова палата виконує дуже важливу місію – розширює межі співпраці українських виробників з іноземними партнерами», - відзначила перший заступник голови Запорізької обласної ради Світлана Абдурахманова.

Також відмічалися активна участь палати в реалізації обласних програм соціально-економічного розвитку, лідерські позиції у проведенні конгресно-виставкових заходів, активна підтримка проектів з енергозбереження та звісно, створення бізнес-центру на бульварі Центральному, 4 і спорудження найсучаснішого в південно-східній частині України виставкового комплексу «Козак-Палац».

За високі досягнення трудовий колектив Запорізької ТПП нагороджений орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеню. Вищу нагороду Запорізької міської ради – медаль «За розвиток міста» вручено президенту ЗТПП В.І. Шамілову.

Почесними грамотами облради, облдержадміністрації, міської ради та Торгово-промислової палати України відзначені окремі співробітники та ветерани організації, підприємства – члени Палати.

Втім, не дивлячись на піднесений на оптимістичний настрій зустрічі, сучасні політико-економічні проблеми, наслідки економічної кризи 2009-2010 років, диктують лінію дій сьогодні.

За словами Володимира Шамілова, нинішній період нагадує початок 90-х років минулого століття з втратою зовнішніх ринків, проблемами платоспроможності та надзвичайними зусиллями промисловців у збереженні індустріального потенціалу.

Запорізька палата, як тоді, так і тепер, використовує всі свої можливості для економічної стабілізації в регіоні. Реалізований цілий комплекс заходів у сфері консалтингу та інформатизації, використання преференціальних можливостей міжнародних угод, участі у європейських програмах фінансування, освіти, сертифікації на відповідність міжнародним стандартам, розширенню спектра спеціалізованих послуг у галузі експертизи.

На високій відповідальності палати у сучасних умовах наголосив і віце-президент Торгово-промислової палати України Сергій Свистіль: - Значні завдання стоять перед промисловістю сьогодні. Необхідно диверсифікувати експорт, укріпити промислову базу, досягти конкурентності нашої продукції. Багато з цих задач можуть успішно вирішуватися за допомогою ТПП. І в цьому відношенні – Запорізька торгово-промислова палата – лідер у просуванні інтересів бізнесу.

Наприкінці зустрічі свідоцтва дійсних членів ЗТПП та ТПП України були вручені представникам ряду компаній – новим членам організації. А отже Запорізька торгово-промислова палата не зупиняється на досягнутому, дякує за високу оцінку діяльності організації бізнесом і владою та запрошує до подальшого партнерства заради досягнення спільних цілей.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

«Содружество» - электронный деловой журнал Запорожской торгово-промышленной палаты.

«Содружество» - это информация, которая объединяет, помогает найти бизнес-партнеров, позволяет быть в курсе событий ЗТПП, служит источником новых знаний и бизнес-идей!
Журнал ставит перед собой задачу информировать об актуальных событиях деятельности ЗТПП, публиковать экспертные обзоры и комментарии специалистов, в частности, предоставлять экономический анализ запорожского рынка товаров и услуг, других регионов и стран, репортажи с форумов, выставок, проводимых ЗТПП, интервью с представителями власти и бизнеса, ведущих предприятий региона, знакомить с изменениями законодательства в сфере налогообложения, таможенного контроля, кроме того – юридические консультации, анонсы событий и мероприятий ЗТПП.

Контакты

Контактная информация:
Деловой электронный журнал ЗТПП «Содружество»
Адрес редакции:
69005, г. Запорожье, бул. Центральный, 4
Телефон:
(061) 213-51-13
Е-mail:
pressa@cci.zp.ua

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в