misto.zp.ua

Запорізька обласна лікарня на порозі глобальних змін

Запорізька обласна лікарня на порозі глобальних змін

Керівництво області — голова облдержадміністрації Віталій Боговін, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров, голова обласної ради Григорій Самардак — відвідали Запорізьку обласну клінічну лікарню. Вони ознайомилися з функціонуванням медустанови та планами її модернізації.

— Ми приймаємо пацієнтів як з міста й області, так і з інших регіонів. Унікальне обладнання, яке є у розпорядженні лікарні, дає можливість проводити точні дослідження та отримувати результати в короткі терміни, а комфортні умови перебування та індивідуальний підхід до кожного пацієнта дозволяють відчувати себе, як вдома. Ми доклали багато зусиль для реформування лікарні, але не зменшуємо темпи й прагнемо зробити все, щоб стати ще краще, — підкреслив головний лікар Запорізької обласної клінічної лікарні Ігор Шишка.

Він також ознайомив керівників області з роботою структурних підрозділів, в тому числі, з відділенням гастроентерології та ендоскопії, яке на сьогодні оснащено новітнім сучасним обладнанням. Щорічно у відділенні обстежуються і лікуються близько 10 тисяч осіб.

У майбутньому на базі відділення планується відкриття навчально-тренінгового центру, аналогів якому в Україні немає. Він буде розрахований   на підготовку і лікарів-ендоскопістів,  і на  середній медичний персонал, який активно залучений в роботі відділення.

Сьогодні обласна лікарня стоїть на порозі грандіозних змін. Зокрема, це новий формат приймальних відділень, сучасний дизайн, комфортні умови для пацієнтів і термомодернізація корпусів.

У рамках проєкту EMERGENCY 2020 заплановано переобладнання приміщень, розташованих на першому поверсі головного корпусу, під відділення екстреної медичної допомоги. Цей проєкт належить до національної програми «Велике будівництво» і передбачає облаштування приймальних відділень опорних лікарень в єдиному стандарті — від підбору кольору до розміщення кімнат, що допоможе створити комфортні умови для пацієнта. В рамках проєкту всі лікарні України будуть мати відповідний перелік обладнання, що дасть можливість зробити медичні послуги доступними для кожного. Планується реконструкція на площі 1971 кв. м. І це тільки в рамках проєкту EMERGENCY 2020.

Як пояснив Ігор Шишка, в поточному році коштом Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету також будуть термомодернізовані будівлі операційного блоку та аудиторного корпусу лікарні. Буде проведено утеплення стін площею 4480 і 2740 кв. м відповідно. Роботи вже стартували — вікна, двері й вітражі замінили на енергоощадні (понад 700 кв. м). Також в планах утеплення даху, підвалу і горища, заміна і модернізація інженерних мереж.

Коштом Надзвичайної кредитної програми за підтримки Європейського інвестиційного банку та співфінансування коштом місцевого бюджету буде проведена термомодернізація головного корпусу лікарні (утеплення зовнішніх стін, даху, підвалу, горища; заміна вікон і вітражів на енергоощадні; реконструкція систем холодного і гарячого водопостачання, каналізації, електромереж, реконструкція та модернізація системи опалення та вентиляції). Площа фасаду, який буде утеплено, становить 23597 кв. м.

Роботи з термомодернізації приміщень дозволять досягти максимально можливих показників енергоефективності. В результаті пацієнти будуть перебувати в комфортних умовах, а лікарня значно заощадить енергоресурси.

(Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю)


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в