misto.zp.ua

Залізорудному комбінату – 50!

Залізорудному комбінату – 50!

Минулого тижня гірники Дніпрорудного відсвяткували ювілей найбільшого підприємства міста 

17 січня в Дніпрорудному було велике свято – 50-річчя Запорізького залізорудного комбінату. Урочистості проходили у Палаці культури «Гірник», оновленому після ремонту. Як самі ювіляри, так і їхні друзі із задоволенням зупинялися біля численних фотозон, аби зробити пам’ятні кадри.

Варто зазначити, що привітати гірників ЗЗРК з такою значною датою прибуло високе представництво. Посол Словаччини в Україні Марек Шафін, генеральний директор компанії «МІНЕРФІН», акціо­нер ЗЗРК Ян Модер, голова правління «МІНЕРФІН» Світлана Тотова, голова Наглядової ради ПрАТ «ЗЗРК» Петер Плани, члени Наглядової ради ПрАТ «ЗЗРК» Наталія Шкляревська, Олександр Шиханов та Ірина Горбенко, перший заступник генерального директора меткомбінату «Запоріжсталь» Олександр Третьяков – це лише початок списку почесних гостей, які розділили із колективом залізорудного комбінату радість святкування ювілею.

Звісно ж зі сцени пролунало багато привітань та теплих слів на адресу гірників. Епіцентром святкування стала церемонія нагородження володарів почесного звання «Людина року ПрАТ «ЗЗРК» – 2019». Кращим працівникам підприємства золоті відзнаки вручали генеральний директор ЗЗРК Михайло Короленко, його попередник Олександр Фурман і голова профспілкового комітету комбінату Микола Пастушенко. Багато гірників були удостоєні за свою працю грамот та інших нагород.

20200120-122053-527

20200120-122035-780

З нагоди ювілею Запорізький залізорудний комбінат відзначений орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм І ступеня». Також ЗЗРК вручили сертифікат Національного реєстру «Книга рекордів України» – за підземну каплицю св. Варвари, розміщену в одній із шахт на глибині 840 м.

Комбінат завжди був і залишається надійною опорою для Дніпрорудного. Тісну співпрацю з містом налагодила і словацька компанія «МІНЕРФІН». На знак подяки за підтримку у вирішенні міських проблем дніпрорудненський голова Юрій Коробов вручив нагрудний знак «За заслуги перед містом Дніпрорудне» акціонеру «МІНЕРФІН» Яну Модеру.

Істотну підтримку надає Запорізький залізорудний комбінат формуванням Національної гвардії та Збройних сил України. Тому дуже щиро звучали вітання на адресу колективу від командира бригади територіальної оборони Запорізької області полковника ЗСУ Юрія Трофименка і командира полку оперативного призначення Нацгвардії полковника Андрія Бєляєва.

Ну й яке ж свято без концерту! Та й звикли вже дніпроруднівці до виступів справжніх зірок на урочистостях. Тож і на ювілеї ЗЗРК своїми виступами глядачів порадували артисти Палацу культури металургів (м. Запоріжжя) та харизматичний рок-музикант Віктор Романченко, переможець 2-го сезону талант-шоу «Х-Фактор». Кульмінацією ж став феєричний вихід на сцену народної артистки України Софії Ротару та її сестри Ауріки.

20200120-122640-820

ПК «Гірник» розрахований на 800 місць, тому не зміг вмістити усіх бажаючих. Однак містяни та гості Дніпрорудного могли подивитися концерт на вулиці – його транслювали на екран, встановлений біля палацу. Погрітися ж можна було посмакувавши чаю з 300-літрового самовару та біля спеціально встановлених чаш для вогнищ. Люди були дуже задоволені, святкового настрою вочевидь не бракувало.

20200120-122110-363

Досягнення ЗЗРК у 2019-му

2019-й вже став історією. І, дивлячись назад, можна впевнено констатувати: для ЗЗРК рік, що минув, був успішним в плані виробництва. Техніко-економічні показники, передбачені бізнес-планом, виконані в повному обсязі.
А ось як це виглядає у цифрах:
колективами шахт «Експлуатаційна» і «Прохідницька» видано на-гора
4 563,8 тисячі тон руди (100,3% від запланованого) з високим вмістом заліза;
споживачам відвантажено 4 825,4 тисячі тон продукції (100,5%).
Показовим став липень, коли гірники видали на-гора 170-мільйонну тону руди з моменту введення ЗЗРК в експлуатацію.
Зростає поступово й чисельність персоналу на комбінаті. В 2019 році – 4882 працівника (на 139 більше, ніж у 2028-му), серед них жінок – 1020.
ЗЗРК – це соціально відповідальне підприємство, яке надає істотну підтримку органам місцевого самоврядування у вирішенні актуальних проблем, допомагає установам освіти, охорони здоров’я, культури.
І як сумлінний платник податків комбінат перерахував у 2019 році в бюджети всіх рівнів 1 млрд 429 млн 088 тис. грн.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в