misto.zp.ua

За 1 квартал бюджет Енергодара не дорахувався більше 8 мільйонів гривень

За 1 квартал бюджет Енергодара не дорахувався більше 8 мільйонів гривень

Протягом І кварталу до бюджету міста надійшло 254 млн 318 тисяч грн доходів. Надходження до загального фонду склали 241 млн 370 тисяч грн, у тому числі надходження з державного та місцевих бюджетів у вигляді субвенцій – 29 млн 828 тисяч грн. Надходження до спеціального фонду склали 12 млн 948 тисяч грн.

В цілому бюджет міста виконано на 81,3% від плану звітного періоду та на 27,9% від річного планового показника; всього по загальному фонду – 104,1% від плану звітного періоду та 29,1% від річного планового показника; по спеціальному фонду – 16,0% від річного планового показника.

На фінансування захищених статей видатків по загальному фонду бюджету спрямовано 140 578 233,62 грн або 77,5% загального обсягу видатків. Найбільше коштів затребували такі галузі, як установи освіти – 41,4%, реверсна дотація – 16,9%, органи місцевого самоврядування – 13,7%, охорона здоров’я – 12,4%, житлово-комунальне господарство – 7,9%, соціальний захист та соціальне забезпечення – 3,8%,  культура та мистецтво – 2,4%, фізична культура та спорт – 0,6%, інші – 0,9%.

Більше всього нарахувань пішло на оплату праці з нарахуваннями – 51,4%, субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям) – 20,3%, поточні трансферти органам державного управління інших рівнів – 16,9%, оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 3,4%,  продукти харчування – 2,3%, соціальне забезпечення – 2,3%, придбання товарів та послуг – 1,9%, обслуговування внутрішніх боргових зобов’язань – 0,8% та окремі заходи по реалізації програм, не віднесені до заходів розвитку – 0,4%. Таким чином,  забезпечена в повному обсязі виплата заробітної плати працівникам бюджетних установ відповідно до встановлених чинним законодавством умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати. В повному обсязі проведені розрахунки за електричну та теплову енергію, водопостачання та водовідведення, спожиті бюджетними установами.

Та в першому кварталі бюджет міста не дорахувався майже 10 мільйонів гривень. На 30% або на 8 млн 718 тисяч грн порівняно із минулим роком за відповідний період зменшилися надходження земельного податку. Це відбулося внаслідок несплати  підприємствами ДП НАЕК «Енергоатом», АТ «ДТЕК Дніпроенерго» та ТОВ «Сан Енерджі Девелопмент» за землю.  05.03.2020 міська рада прийняла рішення № 31, згідно з  яким від сплати земельного податку в розмірі 100 відсотків звільняються органи державної влади та місцевого самоврядування, комунальні підприємства Енергодарської міської ради, управління та відділи Енергодарської міської ради, дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади незалежно від форм власності і джерел фінансування, заклади культури, науки, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, парки комунальної власності, органи прокуратури, органи Міністерства внутрішніх справ, органи державної служби з надзвичайних ситуацій, органи Служби безпеки України, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні сили України та установи і організації, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

Також бюджет міста втратив майже півмільйона гривень надходження через роботу не в повному обсязі ДТЕК ЗаТЕС.

Дещо зменшилися надходження від орендної плати, а саме на 203 тисячі гривень або на 23,7% у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Справа в тому, що  на час дії обмежувальних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу COVID-19, орендарів комунального майна звільнено від орендної плати за договорами оренди. Таке тимчасове рішення було прийнято міською радою 20.03.2020.

Станом на 01.04.2020 загальна сума дебіторської заборгованості склала 8,8 млн гривень, яка виникла внаслідок попередньої оплати на закупівлю матеріалів для проведення капремонтів покрівлі та вулиці міста. Загальна сума кредиторської заборгованості по загальному фонду бюджету становить 209 тисяч гривень.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в