misto.zp.ua

З 1 січня розпочалася кампанія декларування доходів громадян

Енергодарська ОДПІ повідомляє, що з 1 січня до 1 травня 2015 року триватиме кампанія декларування майнового стану і доходів, одержаних громадянами у 2014 році. У вказаний період громадяни зобов'язані подавати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію), якщо протягом 2014 року вони, зокрема, отримували:

♦ доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок не утримувався;

♦ доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду або продажу власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

♦ нецільову благодійну допомогу, якщо її загальна сума у 2014 році перевищувала 1 710 грн.;

♦ доходи від двох і більше податкових агентів, якщо загальна річна сума оподатковуваних доходів, нарахованих такими податковими агентами за 2014 рік перевищила 146 160 грн.;

♦ спадок (подарунки) від осіб, які не є членами сім'ї першого ступеня споріднення;

♦ доходи від продажу інвестиційних активів, якщо їх вартість у 2014 році перевищує 1 710 грн.;

♦ сума заборгованості платника податку, за якою минув строк позивної давності, та яка перевищує суму, що становить 50% місячного прожиткового мінімуму;

♦ дохід, отриманий як додаткове благо;

♦ іноземні доходи.

Також фізичні особи зобов’язані подати річну податкову декларацію про доходи за 2014 рік, якщо отримували окремі види оподатковуваних доходів, які не підлягали оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати, але не звільнені від оподаткування. У цьому випадку платник зобов’язаний самостійно включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну декларацію з цього податку.

Податкова декларація заповнюється платником самостійно або особою, нотаріально уповноваженою таким платником здійснювати таке заповнення. За неповнолітніх осіб або осіб, визнаних судом недієздатними, декларацію подають їхні батьки. Річна податкова декларація подається до територіального органу державної фіскальної служби за місцем реєстрації громадянина. Cума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянином самостійно до 1 серпня 2015 року.

Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. У 2015 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2014 року, податкову декларацію можуть подати протягом всього року. Разом із декларацією подаються документи для підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки.

Податкова декларація про майновий стан та доходи, отримані у 2014 році, від жителів міста Енергодар приймається за адресою: пр-т Будівельників, 17, 3 поверх. Центр обслуговування платників податків. Додаткова інформація за тел.: (06139) 3-25-72, 6-37-48.

Інформаційно-комунікаційний сектор Енергодарської ОДПІ


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в