misto.zp.ua

Як працюють нотаріальні контори, РАЦС та виконавча служба в період карантину

Як працюють нотаріальні контори, РАЦС та виконавча служба в період карантину

В умовах карантину органи юстиції продовжують виконання своїх функцій, але введені певні обмеження на особисті прийоми громадян в органах державної виконавчої служби, державних нотаріальних конторах, відділах державної реєстрації актів цивільного стану.

РАЦС

Так, у відділах ДРАЦС особистий прийом здійснюється виключно з питань державної реєстрації народження, смерті та видачі документів про державну реєстрацію актів цивільного стану, необхідних для підтвердження родинних стосунків при підзахороненні.

Щодо реєстрації шлюбу або його розірвання – такі реєстрації проводяться лише на підставі заяв, поданих до 13 березня.

Нотаріальні контори

Прийом громадян у державних нотаріальних конторах буде проводитись за попереднім записом та лише у разі крайньої необхідності, наприклад, якщо спливає шестимісячний термін для заведення спадкової справи.

Щоб отримати спадщину під час карантину, потрібно подати заяву про прийняття спадщини протягом 6 місяців з моменту її відкриття (тобто з моменту смерті особи або на момент оголошення особи померлою).

Під час карантину ви маєте право у будь-якого нотаріуса за своїм місцем проживання засвідчити заяву про прийняття спадщини та надіслати її до нотаріуса за місцем відкриття спадщини.  І вже потім отримати  свідоцтво про право на спадщину після спливу 6 місяців.

Крім того, у разі необхідності користуйтесь скриньками для листування, розміщеними в державних нотаріальних конторах.

Послуги онлайн

Багато послуг органів юстиції можна отримати без відвідування державних установ, зокрема через портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» — dracs.minjust.gov.ua, а також Он-лайн Будинок юстиції – online.minjust.gov.ua. За допомогою цього сайту можна легко та зручно скористатися можливістю:

  • повторно отримати документи у сфері реєстрації актів цивільного стану;
  • зареєструвати або ліквідувати фізичну особу — підприємця;
  • зареєструвати створення товариства з обмеженою відповідальністю, яке здійснює діяльність на підставі модельного статуту;
  • зареєструвати перехід юридичної особи на діяльність на підставі модельного статуту;
  • зареєструвати громадське об’єднання або засіб масової інформації;
  • отримати дані про електронний цифровий підпис;
  • отримати інформацію з усіх реєстрів Мін’юсту.

Також «Он-лайн будинок юстиції» надає можливість скористатися послугою «СМС-Маяк», яка дозволяє відстежувати будь-які реєстраційні дії, які вчиняються з вашою нерухомістю, а також сповіщає власників про те, хто з користувачів реєстру цікавився їхнім майном.

З метою зручності в отриманні та використанні інформації про роботу Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська області) в період карантину на сайті psjust.gov.ua в рубриці «Прес-центр» — «Анонси» створено окремий розділ: «Інформація про роботу на період карантину».


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в