misto.zp.ua

Як енергодарцям не переплатити за комуналку?

Як енергодарцям не переплатити за комуналку?

З урахуванням зростання вартості комунальних послуг чи не кожен усе частіше замислюється про способи економії. Таких насправді безліч – від впровадження енергоощадних технологій до більш раціонального використання енергоносіїв та води. Ми сьогодні говоритимемо про дещо іншу економію. Як внести кошти за спожиті послуги, не переплативши при цьому комісію? Адже щомісяця ми отримуємо 6-7 квитанцій. І, оплачуючи їх, саме через комісію можемо витратити набагато більше. Тож де в Енергодарі можна заплатити за комірне та скільки це коштуватиме понад суми, зазначені у квитанціях?

Каси банків

Будь-яку квитанцію можна оплатити у касах банків. І це найдорожчий спосіб з усіх доступних. Візьмемо за приклад дві державні фінустанови – ПриватБанк та Ощадбанк.

У касах Привату комісія за здійснення платежів складає від 10 грн за одну квитанцію. На офіційному сайті установи з цього приводу зазначено наступне.

У разі сплати на рахунки підприємства, з яким у ПриватБанка є договір (в Енергодарі, наприклад, за вивіз та захоронення сміття, газ, світло та утримання будинків тощо), комісія складає:
10 грн – при сумі платежу до 500 грн;
15 грн – при сумі платежу від 500 до 1000 грн;
1% від суми, але не менше 15-ти та не більше 200 грн – при сплаті від 1000 грн.

Якщо підприємство, якому ви сплачуєте через банк за отримані послуги, не укладало договір з фінустановою, комісія буде вищою:
20 грн – при сплаті до 500 грн;
1% від суми, але не менше 25 грн та не більше 1000 грн – при сплаті від 500 грн.

Ці суми комісій актуальні для клієнтів банку. Для тих, у кого картки Привату немає, встановлюється додаткова комісія до вказаних сум:
+ 15 грн – за платіж до 1000 грн,
+ 1% від суми, але не менше 15-ти та не більше 200 грн – за платіж понад 1000 грн.

Для клієнтів банку, які є пенсіонерами, діють особливі умови оплати: комісія 3 грн за один платіж у касах при оплаті з пенсійної карти. Але загальна сума платежів при цьому не має перевищувати 2000 грн.
У касах Ощадбанку комісія за здійснення платежів наступна:
7 грн – за кожну квитанцію при сплаті за світло та газ (пенсіонери – клієнти банку при розрахунку картою комісію за ці дві послуги не сплачують);
10 грн – за квитанцію КП «Чисте місто»;
25 грн – за кожну квитанцію КП «Тепловодоканал» і ТОВ «МДЛ Енергодар».

Термінали та банкомати

Дешевше користуватися банкоматами і терміналами банків, через які також можна сплачувати за комунальні послуги:
Наприклад у терміналах ПриватБанку комісія буде такою:
3 грн – при сплаті до 500 грн;
5 грн – при сплаті від 500 до 1000 грн;
0,5%, але не менше 10-ти та не більше 50 грн – при сплаті суми понад 1000 грн.

Ці розцінки актуальні при розрахунку з підприємствами, які уклали договори з ПриватБанком. У іншому випадку комісія складатиме:
5 грн – при сплаті до 500 грн,
1%, але не менше 7-ми та не більше 1000 грн – при сплаті понад 500 грн.
Пенсіонери – клієнти ПриватБанку через термінали з пенсійної карти сплачують за послуги ЖКГ без комісії.

У терміналах Ощадбанку комісія складає:
3 грн – кожен платіж за світло та газ, а у разі оплати карткою – 0 грн;
5 грн – за оплату послуг КП «Чисте місто»;
10 грн – за кожен платіж за послуги КП «Тепловодоканал» і ТОВ «МДЛ Енергодар».

У платіжних терміналах систем iBox, Sistem та подібних, які встановлені в деяких торгових точках міста, швидко можна заплатити за світло та газ, комісія складає у середньому 3-4% від суми платежу, але не менше ніж 1 грн. Місцевих комунальних підприємств у переліку отримувачів ми не знайшли.

IMG_20200115_131220

Онлайн

Напевно найшвидший та найбільш фінансово доступний спосіб оплати – онлайн. У першу чергу це веббанкінг (Приват24, Ощад24/7 та подібні – в залежності від того, клієнтом якого банку ви є). Наприклад, через Приват24 комісія при сплаті за майже усі послуги – світло, газ, утримання будинків (МДЛ та ЕМОС), вивезення сміття, інтернет, телебачення – складає по 1 грн за кожен платіж, комісія при внесенні коштів за воду та тепло (ТВК) – 3 грн.
Клієнти банку – пенсіонери через Приват24 комісію не сплачують.

Окремі послуги (наприклад, інтернет) можна сплатити онлайн без комісії – через сайти провайдерів та платіжні системи на кшталт Portmone або Easy. Без комісії частину послуг онлайн сплачують клієнти деяких банків – усе залежіть від умов договорів, які укладають надавачі послуг та фінустанови.

УКРПОШТА

Як і раніше, комунальні платежі приймаються у всіх відділеннях «Укрпошти». Комісія за кожен платіж у автоматизованих відділеннях складає:
1% від суми, але не менше 6 грн – при сплаті до 1000 грн;
0,8% – при сплаті від 1000 до 2000 грн;
0,6% – при сплаті понад 2000 грн.

Інформаційні центри

Всім відомо, що за деякі послуги в Енергодарі можна заплатити у інформаційних центрах. Наразі тут приймають оплату за послуги КП «Тепловодоканал» (без комісії) та ТОВ «МДЛ Енергодар».

IMG_20200114_091006

Варто зазначити, що з 17 січня каси ТВК приймають оплату готівкою з 9.00 до 16.00. Після цього – лише через термінали, тобто при оплаті карткою. На підприємстві це нововведення пояснили нюансами фінансової дисципліни – отримані кошти вони мають здавати у банки щодня до 16.00.

Що стосується послуг керуючої компанії МДЛ, то в інформаційних центрах при внесенні готівки комісія не стягується, у разі сплати карткою через термінал комісія складає від 3 грн.

Комунальне підприємство «Чисте місто» також приймає оплату без комісії – на Будівельників, 40 за послуги з вивезення та захоронення побутових відходів можна розрахуватись банківською карткою через термінал.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в