misto.zp.ua

В Запорожье на Хортице развернут 100-метровый флаг

В Запорожье на Хортице развернут 100-метровый флаг

Согласно сообщению пресс-службы Запорожской облгосадминистрации,

за участю керівниці апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко та заступника голови облдержадміністрації (стажування) Олександра Свистуна  відбулась нарада з питань підготовки та проведення заходів на честь Дня Державного прапору України та святкування 29-ї річниці незалежності України.

Участь в нараді також взяли директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, директор департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов, керівники та представники закладів культури, представники міської влади, військовослужбовці, правоохоронці та інші.

Як наголосили організатори свята, заходи мають пройти урочисто і з дотриманням карантинних норм. Традиційно в Запорізькій області святкові заходи відбудуться в усіх містах і селах, територіальних громадах. Незважаючи на обмежену кількість учасників святкування, всі заходи відбудуться в урочистій обстановці, також готується кілька сюрпризів під час святкування.

Зокрема, планується:

— 23 серпня на острові Хортиця пройдуть урочистості на честь Дня Державного прапора України, на які будуть запрошені  ветерани та воїні АТО-ООС, військовослужбовці ЗСУ та Національної гвардії. На одному з найвищих флагштоків на острові Хортиця замайорить прапор України. Одночасно військові з молоддю розгорнуть 100 метровий прапор України.

— 24 серпня на острові Хортиця на території Історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця» планується провести основну програму свята. Свої мистецькі подарунки до свята тут презентуватимуть Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара, Запорізька обласна філармонія, провідні запорізькі рок-гурти. Також у цей день планується проведення молодіжного флешмобу. Відбудуться урочистості, виступи артистів, святковий концерт, великий рок-концерт, виступ симфонічного оркестру, який буде супроводжуватись світловим шоу.

Розглядається можливість транслювати святкові заходи  онлайн, щоб запоріжці змогли долучитися до перегляду святкування в онлайн режимі; для ефектних зйомок планується задіяти гелікоптер. За словами організаторів свята, світлове шоу матимуть змогу побачити навіть ті, хто не приїде на острів Хортиця.

—  Хортиця – це серце та душа України. Дуже символічно, що святкові заходи відбудуться саме там. Цього року ми відмовились від проведення урочистостей у центрі м. Запоріжжя, щоб убезпечити городян від масового скупчення в умовах пандемії. Цього року відзначення державних свят відбудуться не так масово, як у минулі роки, нам доведеться обмежити кількість учасників. Проте, це не зменшує значимість та урочистість Дня Державного прапору України та святкування 29-ї річниці незалежності України, — зазначив Владислав Мороко


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |