misto.zp.ua

У Водяному відкривається унікальний об’єкт – пакувальна платформа для експорту плодоовочевої продукції

У Водяному відкривається унікальний об’єкт – пакувальна платформа для експорту плодоовочевої продукції

У Водяному завершується зведення першого в області унікального об’єкта – Пакувальної платформи для експорту плодоовочевої продукції із закритого ґрунту. Підприємство стане майданчиком для передпродажної підготовки – калібрування, пакування, штрихкодування, палетування та охолодження тепличних овочів, вирощених малими та середніми сільгоспвиробниками Запорізького краю.

Цей об’єкт сучасної плодоовочевої інфраструктури побудований і обладнаний приватним підприємцем Андрієм Чорним за фінансової підтримки Українського проекту бізнес розвитку плодоовочівництва (UHBDP). Проект UHBDP реалізується в Україні з 2014 року, фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, співфінансується Менонітською асоціацією економічного розвитку (MEDA).

За офіційними даними, в Кам’янсько-Дніпровському районі біля 2 тис. га земельних ділянок зайняті плівковими теплицями, що виробляють близько 500 тис. тонн овочів закритого ґрунту (переважно помідори та огірки). Пакувальна платформа по агрегації плодоовочевої продукції – це необхідний елемент «холодного ланцюга» та ланцюга безпеки,  сертифікації для післязбиральної доробки врожаю й підготовки свіжих овочів закритого ґрунту до експорту в розвинуті країни Європи.

На будівельні роботи з реконструкції старого АТП пішло трохи більше чотирьх місяців. Приміщення переобладнано й оснащено сучасним холодильним, ваговим, вантажним устаткуванням, системою кондиціонування і озонування для дезінфекції приміщень.

Пакувальна платформа є першою чергою логістичного центру по агрегації плодоовочевої продукції, яка зараз здатна приймати й обробляти до 80 тонн овочів на добу. Зібрані від малих і середніх виробників тепличні овочі будуть сортувати, упаковувати, палетувати й головне — швидко охолоджувати до температури 5˚С , щоб зберегти необхідну для вимог ринку (зокрема експорту) якість свіжої плодоовочевої продукції, подовжити термін її реалізації і транспортувати без втрат. Обсяг однієї товарної партії – 18,5 тонни, 1 TIR.

Пакувальна платформа розділена на кілька температурних зон, що дозволяє керувати технологічними та операційними складськими процесами з максимальною економією електроенергії. На платформі передбачено шість під’їзних воріт: двоє  призначені для приймання продукції дрібних фермерів, ще два блоки обладнані естакадними майданчиками, термодверима і перевантажувальними тамбурами для відправки товару партіями по 18-19 тонн протягом години, третій блок складу відділений термоперегородкою й обладнаний холодильними агрегатами для швидкого охолодження зібраних у теплиці овочів.

Відкриття Пакувальної свіжої платформи – це другий після тепличного комбінату «Силівка» елемент по створенню повноцінного Пакувального дому для роботи з овочами закритого ґрунту у Кам`янсько-Дніпровському регіоні з плановим обсягом обігу  20 тис. тонн/сезон.  Уже більше 10 років «Силівка» наочно демонструє всій Кам`янці кращі світові практики з вирощування та відповідального ставлення до навколишнього середовища.

Відкриття Пакувальної платформи заплановано на 22 вересня.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в