misto.zp.ua

У Бердянську працює притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства

У Бердянську працює притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Відбулось дистанційне позачергове засідання міжвідомчої робочої групи з питань запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі за участю Голови Урядової комісії з питань визнання та перевірки випадків сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом у Косові пані Єти Краснікі. У заході взяла участь головна спеціалістка відділу оздоровлення, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Департаменту соціального захисту населення ОДА Любов Соболєва.

Основною темою засідання було обговорення нормативно-правових аспектів реагування на випадки сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом.

Зазначимо, у Бердянську є відділення у притулку ЦСССДМ для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. За комплексом соціально-психологічних послуг  звернулись 17 постраждалих від домашнього насильства, з них — дев’ять жінок разом з дітьми. З-поміж них була особа з інвалідністю.

Загалом за весь період існування установи було відпрацьовано 439 заходів з надання послуги соціально-психологічної допомоги: надано 142 послуги психологічного консультування; 297 послуг соціального консультування. У тому числі: 107 заходів з соціальної адаптації, 36 творчо-розвивальних занять з дітьми клієнток, 69 заходів, направлених на формування навичок господарської діяльності та планування сімейного та особистого бюджетів, 62 заходи з формування навичок ненасильницького спілкування в родині, а також 23 заходи групової роботи.

У період карантину надання соціально-психологічних послуг здійснюється за допомогою технічних засобів, а саме: група взаємопідтримки для жінок, які постраждали від домашнього насильства, проводиться за допомогою мобільного додатка Viber; надання соціальних та психологічних консультацій відбувається за допомогою телефону та Skype. На номер телефону відділення притулку, який працює цілодобово, за період карантину надійшло сім звернень від жінок з приводу отримання психологічних консультацій у телефонному режимі. З цими жінками штатний психолог відділення працює за запитом у зручному для них режимі.

Консультативна робота з клієнтками притулку проводилася згідно з Комплексною програмою корекційно-реабілітаційної роботи з дівчатами (14-18 років) та жінками, які пережили насильство або належать до групи ризику. Рекомендації розроблено фахівцями Міністерства соціальної політики разом із фахівцями МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» в рамках проєкту «Свобода від насильства: розширення прав та можливостей дівчат і жінок у складних життєвих обставинах».

Приміщення притулку обладнане необхідними технічними засобами, меблями та м’яким інвентарем, необхідними для комфортного цілодобового перебування отримувачів послуг. Одна з кімнат цілодобового перебування обладнана розширеним дверним отвором для безперешкодного в’їзду інвалідного візка, також є два санвузли в приміщенні притулку, адаптовані до користування ними людьми з інвалідністю та обладнані кнопками звукового сигналу про допомогу. Вхід у притулок обладнано пандусом.

З початку року на утримання відділення притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі Бердянського міського ЦСССДМ, було виділено 147,5 тисяч гривень з міського бюджету.

(Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА)


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в