misto.zp.ua

Творчість без кордонів або сучасні художники України, які підкорили світ

 

Образотворче мистецтво завжди займало досить велику частину культурного життя суспільства. Сьогодні, не дивлячись на те, що ми живемо у період технологічного розвитку, коли замість пензлів і полотна можна використовувати девайси, художники так само не втрачають свою популярність.

Українські митці давно увійшли в історію живопису і нині продовжують підкорювати світову арену. Сьогодні ми поговоримо про трьох сучасних українських художників, які прославились не лише вдома, а й далеко за межами України.

Євгенія Гапчинська

Одна з найвідоміших українських художниць Євгенія Гапчинська-мисткиня, яку називають «постачальником щастя №1». І це не дивно, досить подивитись на її сповнені дитячої наївності та щирості картини і стає буквально тепліше та радісніше. Неможливо не розчулитись, розглядаючи роботи художниці адже з них великими оченятами дивляться янголята. Ці казкові сюжети підкорюють своєю життєрадісністю з першого погляду. Живописну-виставкову діяльність мисткиня почала в 2002 році і наразі вона налічує більше 35 виставок, серед них у Франції, Бельгії, Нідерландах та Англії. До речі, видавництво «Марка України» сумісно із Укрпоштою випустила лінію марок «Знаки зодіаку», розроблених саме Євгенією Гапчинською.

Картини мають свою характерну рису: вони здатні переносити дорослих у світ дитинства, саме це і створює таку надзвичайну атмосферу затишку і надає запаморочливу славу їх авторці.

Євгенія Гапчинська. Неслухняні метелики.

 

Іван Марчук

Художник якого у всьому світі називають сучасним українським генієм мистецтва. І це не просто так, адже у 2007 році Івана Марчука внесли до британського списку «100 геніїв сучасності»(в якому він, до речі, єдиний українець). Роботи митця дуже різнопланові, сюрреалізм, абстракціонізм, реалізм, модерн – ця суміш створює надзвичайний авторський стиль. Картини, насправді на будь-який смак та настрій, в роботах Івана Марчука, кожен обов’язково знайде щось для себе.

Творчий доробок художника налічує близько 5 тисяч картин і більше 200 виставок. Цікавим є те, що митець заснував власний стиль, який назвав «пльонтанізм». Це особлива техніка нанесення фарби тонкими різнобарвними лініями, їх переплетіння під різними кутами, чим досягається ефект об’ємності й світіння. Зображення, балансує на межі рукотворного та технологічного, через філігранність та складність виконання, майже не піддається повторенню.

Зараз картини художника можна побачити у найвідоміших виставкових залах світу, вони вражають і захоплюють, змушують замислитись та штовхають у вирій фантазій, розчулюють та надихають.

Іван Марчук. Портрет Богдана Ступки.

 

Олександр Ройтбурд

Не кожен сучасний митець може похизуватися таким визнанням у світі, як Олександр Ройтбурд. Його роботи вважають одними з найдорожчих, а галеристи наголошують на цінності праць з мистецької точки зору. Художник є представником «української нової хвилі» та в деякому плані навіть її творцем. Картини митця найбільше вписуються в постмодерністський стиль, у роботах переплітається реальне та трансцендентне, свідоме й підсвідоме, класичне й популярне.

На відміну від багатьох співвітчизників, художник отримав популярність одразу, успіх прийшов до нього у 26 років. Наразі Олександр Ройтбурд, за офіційно задокументованим аукціонним продажом – автор найдорожчого полотна в Україні. Картина «Прощавай Караваджо» була продана за 97 тисяч доларів на аукціоні в Лондоні («Phillips de Pury & Co»). Роботи автора зберігаються в музеях України, Росії та США.

Олександр Ройтбурд. Прощавай Караваджо.

 

Українське образотворче мистецтво продовжує розвиватися та широко цінується за кордоном. Як бачимо наші митці не тільки пишуть у різноманітних стилях, а й навіть створюють власні тенденції та техніки. Ми ознайомили вас лише з декількома відомими авторами сучасності, але насправді талановитих художників ще дуже багато, тому ми дуже радимо не зволікати, а хутчіш познайомитись з їхніми творчими доробками.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в