misto.zp.ua

Швидкість обмежена, штрафи – поки ще старі

Швидкість обмежена, штрафи – поки ще старі

Чую дзвін, та не знаю, де він. Напевно, ця фраза максимально влучно характеризує ситуацію, що склалася в Україні навколо оновлення Правил дорожнього руху та посилення відповідальності за їх порушення. Останніми днями в мережі люди активно почали розповсюджувати інформацію щодо нових штрафів. Втім посиленим ударом по гаманцях порушників лякати зарано.

Як відомо, восени 2017-го МВС ініціювало низку змін, ухвалення яких дозволило б зробити українських водіїв більш дисциплінованими. Серед таких нововведень – обмеження швидкості, зміна порядку видачі посвідчень водіїв, суттєве збільшення штрафів за окремі порушення.

Частина цих змін введена у дію з 1 січня 2018-го. Мова йде про обмеження швидкості в населених пунктах до  50 км/год, а також зміни у правилах видачі посвідчень. Як повідомляє МВС, відтепер, перше посвідчення водія видаватиметься на 2 роки з правом обміну на постійне у разі, якщо протягом цього часу особою не було вчинено три і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Якщо таких порушень було не більше двох, або взагалі не було — громадянин обмінює тимчасове посвідчення на постійне.​

А ось для збільшення розміру штрафів необхідно внести відповідні зміни до КУпАП. Верховна Рада ще не ухвалила таке рішення, а отже грошове покарання лишається на старому рівні.

Зокрема:

  • за перевищення дозволеної швидкості на більш ніж 50 км/год передбачено штраф 510 грн (пропонується – 3400 грн);
  • за залишення місця ДТП – 255 грн (пропонується 3400 грн та позбавлення права керування транспортним засобом на термін до 6 місяців);
  • за керування автомобілем людиною, яка не має на це права, – 510 грн (пропонується 10200 грн, а за повторне таке порушення протягом року – 40800 грн);
  • за керування транспортним засобом людиною, яка позбавлена такого права – 510 грн (пропонується 20400 грн, а за повторне протягом року порушення – 40800 грн).

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в