misto.zp.ua

Шлях до злагоди: корисні ресурси до Міжнародного дня толерантності

джерело ілюстрації: Сanva

Щорічно 16 листопада у світі відзначають Міжнародний день толерантності. Цього дня, в 1995 році, держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів толерантності. У ній зазначається, що всі люди хоч і різні за своєю природою, але рівні у своїх правах.

Згідно з цим документом, толерантність – це повага, прийняття та правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, наших форм самовираження та способів проявів людської індивідуальності.

Тож “Пороги” зібрали для вас декілька корисних і цікавих ресурсів, завдяки яким Міжнародний день толерантності можна провести продуктивно та пізнавально.

Курс “Культура толерантності: як побудувати суспільство, комфортне для всіх” від Prometheus.

Любите навчатися, але втомилися від складних лекцій та семінарів? Тоді цей онлайн-курс з легкими та лаконічними точно заняттями для вас!

“Взаємоповага, толерантність та шляхи її розуміння, а також посилення загальнонаціонального діалогу – на це спрямовано основну увагу глядачів. Незважаючи на популярність цієї тематики останнім часом, обумовлену низкою поважних причин, багато конкретних питань залишаються відкритими до дискусії. Звичайно ж, дискусії толерантної”, – зазначають розробники курсу.

Учасники та учасниці дізнаються про те, що таке толерантність та які міфи про неї існують в Україні, звідки береться нетерпимість та яких форм вона набуває.

Серіал “Статеве виховання”.

Цей серіал вже кілька років є одним з найпопулярніших серед молоді – як американської, так і української. У чому ж його особливість? Напевно, у щирості та відкритості до тем, які раніше вважалися табуйованими – тілесність, сексуальність, ідентифікація себе.

“Завдяки матері, секс-терапевтці, невпевнений у собі Отіс знає відповіді на всі запитання про статеве життя. Тож бунтарка Мейв пропонує йому відкрити клініку сексотерапії”, – йдеться на сайті Netflix.

Цей серіал є прикладом якісної репрезентації національних спільнот та ЛГБТ-людей у масовій культурі, оскільки всі герої та героїні, зображені у ньому, кардинально відрізняються одне від одного, але при цьому є цікавими та цінними.

Постер серіалу “Статеве виховання”. Джерело: Netflix

Фільм “Все завжди і водночас”.

Цей американський фільм у жанрі пост-іронії показує глядачам та глядачкам, як важливо поважати людей з різним життєвим досвідом, а також приймати себе.

Головна героїня стрічки, Евелін Ван, впродовж фільму зустрічається з різними версіями себе з паралельних всесвітів. Ці версії відрізняються від неї – вони іншого віку, національності, сексуальної орієнтації та навіть статі. Тож Евелін вчиться поважати ці інші версії себе, навіть якщо вони відрізняються від неї та її картину світу.

Гарантуємо, що цей фільм проведе вас через лабіринт різноманітних почуттів, а також не раз здивує різким “поворотом” сюжетної лінії. А ще там багато гумору!

Постер фільму “Все завжди і водночас”. Джерело: інтернет-ресурс “Flashforward Magazine”

Книга Марка Лівіна “Рікі та дороги”.

Сюжет книги побудований на історії чотирнадцятилітнього Матвія – хлопця з синдромом Асперґера, який втік до лісу.

Намагаючись зрозуміти сам себе, він розповідає про свої почуття, сім’ю та свій світ, який перевернувся догори дриґом.

Це книга – про вміння приймати інакшість людей і… про любов. Вона може допомогти розібратися у собі, а також показує, що молодь з інвалідністю (ментальною чи фізичною) часто переживає ті ж самі почуття, що і будь-які інші підлітки.

Джерело: інстаграм-сторінка @bondaruk.and.book

Книга Джона Бойна “Хлопчик у смугастій піжамі” (та фільм з такою ж назвою).

Події роману розгортаються під час Другої світової війни. У центрі сюжету – 9-річний Бруно, який разом зі своєю родиною переїхав з Берліна в інше місто, де його батько заступив на службу. Новий дім не подобається Бруно, оскільки там часто смердить димом, а краєвид за вікном дивний: якась ферма, на якій живуть сумні люди у смугастих піжамах.

Єдина розрада – спілкування з хлопчиком-однолітком Бруно з цієї “ферми”. Зрештою, одного разу вони обидва опиняються по той бік колючого дроту.

Увага: фільм може стати тригером, тому не рекомендується для перегляду людям з вразливою психікою.

Джерело: інтернет-ресурс “Друг читача”

Бажаємо приємного перегляду, читання чи навчання! Памʼятайте, що прокачування толерантності є важливим аспектом особистого розвитку і сприяє покращенню взаємин в різноманітних сферах життя. Крім того, це сприяє створенню гармонійного суспільства та зменшенню конфліктів.

Микита Чакалов


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
МІГ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |