misto.zp.ua

Розробник FreshFood_ZNU прочитав студентам лекцію про міфи здорового харчування

image (1)

Чергова зустріч лекторію ЗНУ була присвячена темі правильного харчування. Спікером цієї зустрічі став дієтолог і культуролог Дмитро Колісніченко.

«Не можна отримати емоції та фідбек оточуючих, залякуючи їх. Аби зацікавити – треба здивувати», – так розпочав свою лекцію Дмитро.

І справді: всі присутні були дуже здивовані, коли дізнались, що традиційна вівсянка на сніданок не є такою корисною, як ми звикли вважати. Адже, виявляється, її зовсім не можна їсти натщесерце!

Поступово Дмитро розвіяв і інші міфи. Виявляється, що мед містить більше вуглеводів ніж цукор. І навіть фініками та сухофруктами немає сенсу замінювати солоденьке. Окрему увагу Дмитро присвятив міфу про  «інтуїтивне» харчування:

Хто керує вашою інтуїцією і каже вам, що їсти? Можливо, краще звернутись до спеціаліста, який розробить вам власне меню?

Дмитро Колісніченко

Дмитро Колісніченко

В університетській спільноті Колісніченко також відомий як розробник меню FreshFood_ZNU. У вересні 2016 року ініціативна група студентів ЗНУ звернулись до нього, щоб розробити якісне і корисне меню. Дієтологу ідея сподобалась, і він із задоволенням її підтримав.

Як згадує Дмитро, перше меню було досить складно створювати. Адже необхідно було врахувати одразу три критерії: меню мало бути максимально здоровим, складеним з наявних і доступних продуктів, а вартість готової страви повинна була вкладатись у межі студентського бюджету. Завдання виявилось цікавим, і вже невдовзі презентували FreshFoodZNU – проект, унікальний не лише для запорізьких вишів, але й для всієї України.

За словами Дмитра, для більшості «здорове харчування» – це або дорого, або несмачно, але проект FreshFoodZNU руйнує цей міф. Нині перед ініціативною групою та розробниками меню стоїть завдання презентувати лінійку страв в усіх корпусах – щоб кожен студент міг обирати здорову їжу в тому корпусі, де частіше навчається. Для цього потрібна рекламно-інформаційна кампанія, що допоможе створити попит на FreshFoodZNU.

Довідка

Лекція Дмитра Колісніченка відбулась у рамках Лекторію ЗНУ, якому вже виповнилось трохи більше року. За цей час тут відбулись понад 25 зустрічей. Щотижня організатори запрошують різноманітних доповідачів:  студентів, викладачів і просто цікавих спікерів, з якими є про що поспілкуватись.  За словами організаторки проекту, студентки ЗНУ Марії Пересипко «Ми даємо простір кожному. Якщо ти бажаєш виступити, можеш звертатись до нас, і ми допоможемо вибрати аудиторію, час, місце».

Ксенія Лисенко


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в