misto.zp.ua

10 українських YouTube каналів для дозвілля

Український YouTube – це недооцінений ресурс, який може відкрити для себе кожен. Сьогодні платформа є не тільки джерелом розваг, але й потужним безкоштовним інструментом для всебічного розвитку та отримання інформації на будь-яку тему. Український сегмент відеосервісу стрімко розвивається, особливо в останні декілька років, пропонуючи глядачам великий вибір каналів, починаючи від оглядів фільмів та подкастів, закінчуючи якісними навчальними матеріалами про історію та культуру. У цій суб’єктивній підбірці, я розповім вам про 10 україномовних каналів, які точно поповнять ваш список уподобань.

 

Це канал актора Віталіка Гордієнка, який налічує понад 671 тисячу підписників. Із початку створення каналу тематика складається з оглядів та добірок фільмів і серіалів. Ведучий ділиться своїми відгуками та цікавинками зі світу кінематографії. Після повномасштабного вторгнення ворога у нашу країну, Віталік почав ще більше захищати вітчизняне кіно, закликати українців відмовитися від російських кінопродуктів, відстоювати нашу культуру та спростовувати російські наративи. Тому, якщо не знаєте що подивитися ввечері, раджу переглянути цей канал.

 

Ютуб-проєкт двох журналісток Емми Антонюк та Яни Брензей, який наразі налічує майже 150 тисяч слідкувачів. Контент охоплює великий спектр тем, які хвилюють ведучих, зокрема про нав’язані стереотипи, суспільні міфи, права жінок, стосунки, психологію, російські наративи, мовні й культурні питання та ще багато чого важливого. Тому кожен точно зможе знайти там те, що його зацікавить.

 

Молодий відеопроєкт, який всього за два роки зумів зібрати 150-тисячну аудиторію. Канал спеціалізується на тематиці мистецтва та культури, розгадує їхні таємниці, на прикладі історичних подій та постатей порівнює український і російський менталітет, розповідає про те, як ворог крав і привласнював собі нашу культуру. Поціновувачам мистецтва й таємниць цей канал точно стане до вподоби.

 

Цей канал є дуетом коміка Фелікса Редька та історика Євгена Мурзи, які у форматі подкасту з нотами гумору розповідають про історію України. За рік існування проєкту вони змогли зібрати понад 86 тисяч фоловерів. До відео ведучі запрошують експертів, розбирають важливі історичні періоди, події та постаті, які мали сильний вплив на розвиток нашої нації. Тому люди, які полюбляють розважальний та науковий контент можуть зацікавитися цим каналом.

 

Цікавий відеопроєкт, який чесно та без прикрас показує Україну зсередини. Канал має понад 400 тисяч слідкувачів і активно набирає аудиторію. Мета проєкту – дослідження та ознайомлення людей із провінційною Україною, її історією, традиціями, культурою та природою. Команда мандрівників показує аудиторії вимираючі містечка, села та їх жителів, пропонуючи побачити іншу реальність нашої країни, про яку варто знати всім.

 

Насичений знаннями із гуманітарних наук канал, який завоював 173 тисячі підписників. Тут ви зможете знайти навчальні відео, лекції, інтерв’ю та огляди тем, які стосуються української мови та порад, щодо її вивчення; літератури та особливостей її формування; історії та процесів її створення; розбору феноменів нашої культури та мистецтва. Цей канал знахідка для гуманітаріїв та людей, які цікавляться цими науками.

 

Основа каналу – це спільнота жінок, які не бояться говорити про важливе. Проєкт має 140 тисяч поціновувачів. Його суть полягає у тому, що у студії збираються троє ведучих, які проводять відверті розмови з експертами та цікавими особистостями. Вони, спираючись на власний досвід, обговорюють теми, що стосуються життя, сексу та стосунків, психології, прийняття себе, кар’єри, самореалізації, фінансів та війни. За допомогою цього каналу ви маєте можливість отримати нові знання та змінити свої погляди на табуйовані теми.

 

Канал Владислава Хільченка, який однією правою створює туристичний контент і має майже 250 тисяч прихильників. Втрата руки в ДТП не завадила автору самостійно створювати відео, розповідати лайфхаки для туристів, ділитися своїми враженнями від подорожей Україною та світом, показувати способи активного відпочинку та мотивувати глядачів. Влад доводить, що немає нічого неможливого та закликає усіх насолоджуватися життям, не зважаючи на перешкоди.

 

Це суспільно-культурний проєкт із 365 тисячами підписниками, який досліджує Україну та розповідає про неї світові. Ukraїner організовує експедиції країною, в яких їхня команда знімає документальні фільми, фоторепортажі та записує інтерв’ю з місцевими жителями, які розповідають про особливості свого краю. На каналі можна знайти історії багатьох українців про їх традиції, ремесла, мистецтво та їжу. Із початком повномасштабної війни Ukraїner став платформою, яка постачає правдиву інформацію про події в країні. Для людей, яким подобається досліджувати колорит українського народу, цей канал буде дуже цікавим.

 

Ще один канал в нашій добірці, який спеціалізується на кінооглядах і має аудиторію в 364 тисячі слідкувачів. Його автором є запоріжець з псевдонімом Тайлер Андерсон. Тут знаходяться відео з розбором українських та світових фільмів і серіалів, новинками кінематографії та подіями, які наразі перебігають в Україні.

Любов Кольвах


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |