misto.zp.ua

Розпочалась реєстрація на ЗНО-2018

Розпочалась реєстрація на ЗНО-2018

Український центр оцінювання якості освіти почав реєстрацію для участі у зовнішньому незалежному тестуванні у 2018 році.

Реєстрація триватиме до 19 березня, а зміни в реєстраційні дані можна буде вносити до 2 квітня. При цьому сама сесія ЗНО розпочнеться 22 травня і завершиться 13 червня, вона стартує з тестів із математики. Графік проведення додаткової буде оприлюднений до 30 квітня поточного року.

Охочим взяти участь необхідно за допомогою сервісу «Зареєструватися» на сайті УЦОЯО сформувати і роздрукувати реєстраційну картку, зібрати комплект реєстраційних документів та подати їх до установи освіти (для учнів) або надіслати рекомендованим листом до регіонального центру УЦОЯО (для інших охочих).

«Комплект документів учні, які у цьому році проходять ДПА (державну підсумкову атестацію – ред.) у формі ЗНО, подають до закладу освіти, в якому навчаються», — йдеться у повідомленні на сайті УЦОЯО.

Після успішної реєстрації учасник отримає сертифікат ЗНО, інформаційний бюлетень та реєстраційне повідомлення. Для кожного зареєстрованого учасника на веб-сайті УЦОЯО буде створена інформаційна сторінка, доступ до якої можливий за номером і пін-коду сертифіката. На сторінці буде розміщена інформація про вибрані предмети для проходження тестування, а згодом також адреси пунктів проведення ЗНО та результати проходження тестування. Аналогом інформаційної сторінки є мобільний додаток «Моє ЗНО», який надає можливість учасникам тестування отримати інформацію про проведення ЗНО на свій мобільний пристрій.

Для проходження зовнішнього тестування, як і в попередні роки, можна вибрати не більш як чотири навчальних предмети. Першим обов’язковим предметом є українська мова, другим обов’язковим предметом учасник може вибрати або математику, або історію України. Третій обов’язковий предмет вибирається із запропонованого переліку предметів, з яких буде проводитися тестування (математика, історія України, іспанська, французька, німецька, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія).

Випускники установ загальної середньої освіти поточного року під час реєстрації також мають вказати, з яких вибраних ними предметів результати тестування будуть зараховані як оцінки державної підсумкової атестації.

Скласти ЗНО-2018 можуть не лише випускники ліцеїв, гімназій і шкіл, але й студенти професійно-технічних навчальних закладів, коледжів, а також особи, які випустилися у минулі роки.

Учасники антитерористичної операції, особи, які проживають на тимчасово окупованій території або на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, і які не мали можливості зареєструватися в основний період, зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії.

Таким учасникам результати тестування будуть зараховуватися як оцінки державної підсумкової атестації для їх атестата про середню освіту.

У 2018 році з англійської, іспанської, німецької і французької мов уперше будуть тести двох рівнів складності: В1 і В2, а також вони будуть включати частину «Розуміння мови на слух»: прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них. Тест рівня В2 будуть здавати випускники 2018 року, які хочуть зарахувати результат тестування з іноземної мови як оцінку за держатестацію й вивчали цю мову на профільному рівні.

Крім того, у 2018 році уведена адаптована процедура проведення зовнішнього тестування для осіб, що використовують у навчанні шрифт Брайля.

Апробація відбудеться під час додаткової сесії з української мови й літератури, математики, історії України. Учасники апробаційного тестування одержать результати по шкалі 100-200 балів і зможуть використовувати їх при вступі в установи вищої освіти. Водночас як оцінка за державну підсумкову атестацію за шкалою 1-12 балів результати апробаційного тестування не будуть зараховуватися.

 

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в