misto.zp.ua

Риба зимує: де з 1 листопада не можна рибалити?

Риба зимує: де з 1 листопада не можна рибалити?

У Запорізькій області з 1 листопада вступає в силу осінньо-зимова заборона на лов риби та інших водних біоресурсів на зимувальних ямах у внутрішніх водоймах та водоймах спеціальних товарних рибних господарств.

Зимувальні ями — це місця масових скупчень риби в зимовий період. Основними критеріями для визначення зимувальних ям є глибина, течія, структура дна, наявність підводних джерел, а також шляхів міграції риби в холодний період.

За словами фахівців Управління державного агентства рибного господарства у Запорізькій області, термін зимової заборони зумовлений біологічним циклом розвитку життя підводних мешканців, коли вони збираються на зимувальних ямах, а їх вилов на цих ділянках може загрожувати масовим знищенням. Саме тому щороку на водоймах вводиться заборона на любительський і промисловий лов риби та раків на зимувальних ямах.

Заборона триватиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2019 року.

Рибалкам-любителям слід пам’ятати, що риболовля в заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям і тільки на  знаряддя лову, де розмір гачка не повинен бути більше № 10 по вітчизняній класифікації. Порушників правил рибальства можуть притягнути до адміністративної відповідальності відповідно до статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім цього, за кожен незаконно виловлений екземпляр риби на зимувальних ямах передбачено відшкодування завданих природі збитків у залежності від виду риби, але незалежно від її розміру: карась — 17 грн., плітка — 85 грн., лящ — 170 грн., судак — 510 грн.

В Управлінні Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області розробили інтерактивну карто-схему ділянок для любительського рибальства на період заборони на лов у зимувальних ямах. На карто-схеміможна ознайомитися з місцями розташування зимувальних ям, ділянками для любительського та спортивного рибальства, а також місцями, де любительське рибальство заборонене протягом усього року відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства.

Наприклад, в Енергодарі від завтрашнього дня заборонено ловити рибу в акваторії Каховського водосховища від скидного каналу Запорізької ТЕС до мережі електропередач протягом 2,5 км від берега углиб водосховища, Водянські Кучугури включно. Улюблене місце рибалок — прогулянковий канал — під заборону не потрапив.

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в