misto.zp.ua

Почала працювати онлайн-платформа для допомоги постраждалим внаслідок війни

Слава всім, хто захищає Україну!

Платформа допомоги врятованим – це перший в Україні онлайн-майданчик, де зібрана повна інформація про всі ключові сервіси допомоги постраждалим внаслідок війни.

Завдяки платформі громадяни зможуть простіше і швидше зв’язатися з потрібним сервісом, зазначають ініціатори проєкту. Від початку повномасштабного вторгнення росії мільйони українців відчули на собі наслідки цієї жорстокої війни та потребують комплексної підтримки — соціальної, гуманітарної, правової, психологічної. Опинившись у відносній безпеці, вони відчувають себе розгубленими та часто просто не знають як і куди звернутися по фахову безоплатну допомогу. Платформа допомоги врятованим має полегшити їм доступ до перевірених сервісів та ініціатив, – зазначила Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. Наразі на платформі зібрані всі ключові служби, що надають українцям психологічну, юридичну та соціальну допомогу. Крім того, на сайті є буклети та інформаційні матеріали, щоб допомогти громадянам розпізнати негативні наслідки насильства та вчасно впоратися з ними.

Платформа розрахована не лише на постраждалих, а також і на фахівців, які надають їм допомогу. На сайті вже розміщенні рекомендації та посібники по роботі з потерпілими згідно з найкращими міжнародними стандартами. Усі ініціативи, розміщені на платформі, покликані забезпечити підтримку українцям у будь-якому куточку країни, а також за її межами. Всі сервіси є перевіреними, конфіденційними та безоплатними. Водночас, представлений на платформі перелік не є вичерпним, а отже, інші сервіси та організації за бажанням можуть також  до нього приєднатися.

Також одним із завдань Платформи допомоги врятованим є створення середовища довіри між постраждалими та надавачами послуг. Це важливо, адже комплексна фахова підтримка є першим кроком досягнення справедливості. Отримавши необхідну допомогу, постраждалі можуть бути готові звернутись до правоохоронних органів, аби в майбутньому притягнути кривдників до відповідальності.

В майбутньому онлайн-майданчик буде масштабуватися та удосконалюватися. У найближчих планах — додаткові розділи із сервісами, що працюють для розвитку та освіти дітей.  Платформа також надаватиме доступ до ініціатив, які допомагають українцям/кам знайти нову роботу, перекваліфікуватись та підвищити свій економічний потенціал.

Крім того, платформа повинна стати ключовим майданчиком для інформування громадян, ЗМІ щодо наявних або нових ініціатив, проєктів в межах реагування держави на випадки насильства під час війни.

Платформа допомоги врятованим створена за ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, сприяння Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики та підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Платформа допомоги врятованим розташована за вебадресою www.help-platform.in.ua 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в