misto.zp.ua

Нові форми роботи Державної служби зайнятості

Нові форми роботи Державної служби зайнятості

Онлайн-реєстрація та відеорезюме дозволять економити час та більш ефективно реалізовувати можливості.

З початку року запроваджено зміни в єдиній інформаційно-аналітичній системі Державної служби зайнятості – для зручності громадян, що шукають роботу. Зокрема громадяни можуть скористатися послугою електронної черги попереднього запису для відвідування базових центрів зайнятості. Також послугою відеорезюме, що є дуже актуальною у наш час новацією, корисною як для клієнтів служби зайнятості, так і для потенційних роботодавців.

Онлайн-реєстрація – що це?

Клієнт служби зайнятості має змогу скористатися даним сервісом для запису на індивідуальний прийом до фахівця без попереднього відвідування центру зайнятості. Мова йде й про первинний прийом, й про отримання консультації. В разі, якщо особа зарезервувала для себе час, їй не потрібно отримувати талон на відвідування. Необхідно лише безпосередньо звернутися до фахівця центру зайнятості.

Як же зареєструватися онлайн? Треба зайти на офіційний веб-сайт Державної служби зайнятості.  Далі в опції «Електронні послуги» обрати «Електронна черга реєстрації громадян» і, користуючись підказками, створити запис на відвідування. Все доступно та зручно.

Як створити відеорезюме?

Запис відеорезюме громадянин може здійснити самостійно. А клієнт центру зайнятості може скористатися допомогою адміністратора бази даних та профконсультанта. Особистий консультант з працевлаштування відбирає потенційних кандидатів на складання відеорезюме та запрошує їх взяти участь у семінарах з техніки підготовки резюме.

Запровадження цієї форми резюме доцільно для претендентів на вакансії за професіями та спеціальностями, що зазначені у розділах 1-4 Класифікатору професій ДК 003:2010 та для клієнтів служби зайнятості, що виявили таке бажання.

Рекомендуємо здійснювати підготовку відеорезюме за напрямками:

 ІТ, комп’ютери, інтернет;
 адміністрація, керівники середньої ланки;
 бухгалтерія, аудит;
 логістика, склад.

На семінарах з техніки пошуку роботи учасникам надається інформація щодо різновиду резюме і акцентується увага саме на відеорезюме, його перевагах, механізмі складанні. Зацікавленим особам пропонується допомога в запису відеорезюме. Для цього спочатку з’ясовується бажана сфера діяльності і сучасні вимоги роботодавця до цієї сфери (аналізується запит роботодавця, його вимоги). Потім складається резюме письмово, з метою структурування професійного досвіду і чіткості уявлення особою своїх професійно важливих якостей.

Далі відбувається відбір інформації для складання відеорезюме, враховуючи побажання роботодавця до претендентів даної сфери діяльності. Для цього виділяються ключові моменти професійного ставлення особи, її професійно важливі якості, які можуть зацікавити роботодавця. При складанні відеорезюме, що самопрезентує шукача роботи, фахівець служби зайнятості орієнтується на запис відео-
ролика тривалістю не більше 1-3 хвилин. Заключний етап: відеорезюме передається роботодавцю на електронних носіях, по e-mail або при черговому відвідуванні роботодавця фахівцем служби зайнятості.
Важливо, що для запису та розповсюдження резюме профконсультант обов’язково отримує письмову згоду особи на обробку та передачу (поширення) персональних даних у вигляді відеорезюме з метою працевлаштування, яка зберігається в персональній картці клієнта.

Марина Корабльова, заступник директора Енергодарського міського центру зайнятості


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в