misto.zp.ua

Житлові субсидії. Що нового?

Житлові субсидії. Що нового?

З 1 травня цього року, згідно з постановою Кабінету міністрів України № 329, вступила в дію нова програма надання житлових субсидій. Державна допомога призначається двічі на рік – у травні (на неопалювальний період, з 1 травня по 30 вересня) і у жовтні (на опалювальний період з 1 жовтня по 30 квітня).

Що цікаво, зміни у законодавстві прийняли, а от програмне забезпечення для обліку з’явилося в управліннях соціального захисту населення не одразу. Саме через це за травень субсидії не були нараховані. Але як зазначили в енергодарському УТСЗН, всім, хто користувався субсидіями, протягом наступних місяців будуть зроблені відповідні нарахування.

Для переважної більшості громадян державна допомога буде перепризначена автоматичною. Мова йде про осіб, які отримують сьогодні субсидії і не мають щойно придбаних предметів розкоші, автомобілів. Їм не потрібно звертатися до органів соціального захисту.

Кому потрібно повторно подати документи для призначення субсидії?

У зв’язку зі змінами у законодавстві у деяких випадках громадянам таки доведеться звернутися до управління соціального захисту населення для переоформлення субсидій. Повторно подати заяву та декларацію про доходи треба, якщо ви орендуєте житло, маєте статус внутрішньо переміщеної особи. Те ж стосується громадян працездатного віку, які не працюють, декларують нульові доходи або суми нижче мінімальної зарплати. Звернутися до УТСЗН необхідно, якщо хтось зі членів вашої родини зареєстрований за іншою адресою, або навпаки – зареєстрований у вашій квартирі, але фактично мешкає в іншому місці, а також якщо в складі вашої сім’ї відбулися зміни.

Повторний візит до органів соціального захисту потрібен тим, у кого станом на травень є прострочена понад 2 місяці та не погашена до червня заборгованість за житлово-комунальні послуги в сумі, що перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 грн).

 Доповнено перелік умов, за яких субсидія не призначається

З травня цього року на право призначення субсидії впливає не лише купівля товарів чи оплата послуг на суму понад 50 тис. грн, а і набуття (отримання в спадщину, в дар тощо) протягом 12 місяців перед призначенням житлової субсидії права власності на земельну ділянку, квартиру, будинок, транспортний засіб, будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку на суму 50 тис. грн.

Слід звернути увагу, що вказані умови також поширюються на членів сім’ї людини, яка звернулася за призначенням субсидії.

Крім того, субсидія не призначається, якщо:

  • загальна площа квартири перевищує 120 м2, індивідуального будинку – 200 м2 (крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, в яких проживають троє і більше дітей);
  • будь-хто зі складу домогосподарства має у володінні автомобіль, якому менше 5 років;
  • у складі домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку і чи взагалі не мають доходів, чи «показують» суми менші мінімальної зарплати (це не стосується студентів денної форми навчання, зареєстрованих безробітних та отримувачів пенсій чи соціальної допомоги);
  • отримувач субсидії має прострочену понад 2 місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг або заборгованість з оплати обов’язкової частки платежу за житлово-комунальні послуги, сума якої перевищує 340 грн.

Слід зазначити, що у випадку підтвердження погашення заборгованості, укладання договору про її реструктуризацію субсидія може бути призначена за рішенням комісії на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

За більш детальною інформацією та консультацією з приводу питання надання субсидій можна звертатися в міське управління УТСЗН за адресою: вул. Козацька, 17. Понеділок-четвер – з 8.00 до 17.00, п’ятниця: з 8.00 до 15.45, або за телефоном  (06139) 4-46-18.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в