misto.zp.ua

Євгену Панову «верховний суд Криму» подовжив арешт до 9 грудня

Євгену Панову «верховний суд Криму» подовжив арешт до 9 грудня

6 жовтня в окупованому Криму відбулося чергове кривосуддя – «верховний суд» півострова подовжив енергодарцю Євгену Панову арешт ще на два місяці, до 9 грудня. Засідання проходило у закритому режимі, проте адвокат нашого земляка домігся, щоб оголошення рішення було відкритим. Крім того, захисник Євгена Панова Сергій Легостов заявив, що його підзахисного в СІЗО обмежують у праві на отримання інформації.

Вже не вперше на суд у Крим поїхала мама Євгена Панова Віра Котелянець. Для жінки це єдина можливість побачити сина.

«Цього разу на судове засідання в Криму нашу маму не пустили, – пише на своїй сторінці у Facebook брат Євгена Панова Ігор Котелянець, – тільки на оголошення вироку. Після суду слідаку та прокурору дуже захотілося поговорити з нашою мамою. Намагалися переконати, що в Україні на материку живеться погано, а в росії краще, і що наша країна сама кинула Крим і зрадницьки все повідключала кримчанам. У людей голод на самоствердження через підтвердження міфів про хаос в Україні, фашистів та терористів. Вони наче відчувають, що їх облапошили, але вони настільки не хочуть зізнатися собі у власній дурості, що шукають будь-якого іншого підтвердження цього. Наша мама молодець, каже – поки ви тут жалієтеся та страждаєте, що Україна вам воду та електрику відключила з вашої ж дурості, я пішла собі біометричний паспорт замовила, бо живу в Європі.

Спостереження: Люди вже відкрито обговорюють, що при Україні жилося краще. Не масово. Але зустрічається. Крім цього, і на пошті, і в аптеках, і в магазинах трапляються ті, хто не гучно, але однозначно так чи інакше проявляє свою проукраїнську позицію. Хтось Україні привіти передає, хтось, дізнавшись, звідки наша мама, – намагається допомогти навіть тим, про що не просили. Водій маршрутки з Криму на материк, переїхавши «кордон», раптово перейшов на українську мову, як і пів-автобусу. Це не кажучи вже про тих мега-кримчан, хто, живучи на півострові, відмовилися від російських паспортів (з українськими в Криму на роботу не беруть) і не тільки не здаються, а ще й політв’язням допомагають».
5 жовтня, напередодні засідання суду у справі Євгена Панова, Європарламент затвердив важливу резолюцію по Криму. Зокрема, Європа вимагає від Росії припинити репресії проти представників кримськотатарського народу та українців на півострові.

Крім того, у резолюції засуджуються вироки українським громадянам, які незаконно позбавлені волі в Криму, та міститься вимога їхнього негайного звільнення. В їх числі і Євген Панов.
Нагадаємо, що наш земляк вже 14 місяців утримується в СІЗО. Російські слідчі інкримінують ветерану АТО спробу організації терактів на півострові.

10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила про затримання в Криму диверсійної групи. Ця «спецоперація» нібито відбулася 7 серпня. Відео, на якому по коридору у кайданках ведуть енергодарця Євгена Панова, шокувало не лише його рідних та знайомих, а й всю Україну. Ще кілька днів нелюдських тортур знадобилось ФСБ, щоб вибити з нашого земляка «зізнання» і змонтувати нашвидкуруч відеоряд.
Євгена Панова утримували спочатку у кримських СІЗО, пізніше таємно перевезли до Москви, а за кілька місяців повернули назад у Крим. Довгий час до енергодарця не пускали адвокатів, а призначені окупаційною владою «захисники» для реального визволення Євгена Панова не зробили нічого. Тільки після кількох місяців утримання за ґратами до нашого земляка пробилися адвокати. А ось рідним до Євгена потрапити так і не вдалось. За 14 місяців Віра Котелянець бачила сина кілька разів – у залах кримського суду.

Незалежні юристи і європейська спільнота визнала справу «кримських диверсантів» політичною. Єдині «докази» слідчих РФ проти українця – вибиті зізнання, від яких енергодарець відмовився. У хід йшли знущання, ізоляція, психологічний тиск, але Євген Панов героїчно тримається!

Рідні та активісті ні на мить не перестають робити все можливе, аби повернути Євгена Панова та інших політв’язнів Кремля додому. Тим часом офіційний Київ з цього приводу мовчить. Україна, десятки громадян якої утримують у в’язницях в РФ, так і не розробила якогось більш-менш прийнятного плану роботи щодо політв’язнів. Українці ж роблять все можливе, щоб підтримати утримуваних в тюрмах Кремля земляків. Євгену Панову протягом багатьох місяців надсилали листівки. А на початку жовтня звістку від Євгена отримали його близькі.

«Здравствуй, Украина и мой любимый город Энергодар! Здравствуйте, дорогие украинцы и все в мире люди, которые писали мне письма, когда они мне еще доходили.

Я очень благодарен всем за поддержку, и когда, как говорится, «находит грусть», я перечитываю письма, которые приходили мне в «Лефортово» и заряжаюсь энергией от них». Особенно сейчас, когда я «благополучно» изолирован от всякой информации…

Я не знаю, когда это все закончится, но если не верить, тогда незачем жить»…

Алиса ТИТОВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в