misto.zp.ua

«Громада своїми руками­-2019»: які проекти перемогли у сьомому конкурсі міні­грантів

«Громада своїми руками­-2019»: які проекти перемогли у сьомому конкурсі міні­грантів

Минулого тижня в Енергодарі відбулося урочисте вручення сертифікатів переможцям сьомого конкурсу міні-грантів «Громада своїми руками». Конкурс, організований міською радою за фінансової підтримки компанії ДТЕК та адміністрування ГО «Агенція місцевого розвитку», добре відомий містянам. Популярність його зростає: цього року кількість заявок рекордна – 36. Вразили енергодарці не лише активністю, але й різноманіттям ідей. Тож журі було непросто обрати 12 найкращих проектів, які будуть реалізовані до кінця осені.

Енергоефективність, екологія, здоров’я та освіта – ці спрямування ініціатив енергодарців завжди були пріоритетними у конкурсі «Громада своїми руками». А зараз за проекти з елементами Smart City можна було отримати додаткові бали, тож цю можливість використали чимало претендентів на гранти.

dsc4375

Енергоефективні

Активні заклади освіти і цього року стали переможцями. Так, проект ініціативної групи ДНЗ № 16 «Світло дарую дітям» передбачає повну модернізацію освітлення у дитсадку. Замість застарілих ламп – світлодіодні панелі.

Нове освітлення з датчиками, завдяки міні­гранту, отримають і два будинки ОСББ «Кучугури». А в дачному кооперативі «Ентузіаст» після модернізації системи водопостачання зможуть економно використовувати водні ресурси.

Спортивні

Не лише у ринзі, а й у конкурсі «Громада своїми руками» отримали перемогу боксери. Грант ДТЕК дозволить восени провести в місті турнір всеукраїнської серії «Чоловіки в ринзі» для енергодарців, які займаються боксом у вільний час.

Для любителів піших прогулянок в прибережній зоні Каховського водосховища з’явиться екологічна стежина «Світ плавнів». Ідея створення місцевого туристичного маршруту належить Центру туризму, краєзнавства та спорту.

Сучасні

Ще один міні­грант конкурсу «Громада своїми руками» буде спрямовано на облаштування по Енергодару безкоштовних точок доступу до швидкісного інтернету. Це базовий елемент смарт­сіті, а з поглядом у майбутнє реалізовуватиметься проект Smart LEGO – розвиток гуртка робототехніки, який започаткувала вчитель інформатики сьомої школи.

Розумні

Освітні проекти охопили широченне коло навчання. Онлайн­центр профорієнтації молоді Енергодара та найближчих населених пунктів від Міжшкільного навчально­виробничого комбінату дозволить популяризувати вкрай затребувані сьогодні робітничі професії.

Заходи у рамках проекту «Україна крізь віки» від творчого об’єднання «Україночка» відкриють для дітей багатий світ традицій нашої Батьківщини: майстер­класи з вишивання, витинання та створення ляльок­мотанок, тематичні виставки та зустрічі. На базі ДНЗ № 9 буде реалізовано проект «Дивосвіт», покликаний розвивати творчі здібності дітей з Енергодара та Водяного.

Здорові

Здорова нація починається зі здоров’я найменших громадян. Тож серед переможців сьомого конкурсу міні­грантів «Громада своїми руками» – ще два дитячих садочки.

У ДНЗ № 3 з’явиться надсучасний оздоровчо­екологічний майданчик на свіжому повітрі. А ДНЗ № 10 продовжує систематичну роботу з розширення простору і можливостей для навчання дітей з особливими потребами.

Довідка. З 2013 року за підтримки ДТЕК в Енергодарі реалізовано 56 проектів на загальну суму близько 1,5 млн грн.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в