misto.zp.ua

39-та сесія: система «Голос», електронна петиція та сміттєве питання

39-та сесія: система «Голос», електронна петиція та сміттєве питання

Вчора в Енергодарі відбулася позачергова тридцять дев’ята сесія міської ради. Із 34-х депутатів на засіданні були присутні лише 19. Незважаючи на таку чисельність народних обранців, кворум таки був. Депутати підтримали усі питання, винесені на порядок денний – чотири основних та два додаткових.

Що відрізняло саме це засідання: депутати вперше випробували електрону систему «Голос». Нагадаємо, що необхідні складові: програмне забезпечення, екран та планшети – були придбані в минулому році. Тож як це спрацювало? Результати голосування виводилися на центральне табло. З першого разу виходило не в усіх, тому голосування можна назвати репетиційним. По першому питанню, яке стосувалося внесення змін до регламенту міськради сьомого скликання, навіть довелося переголосувати звичним способом, вручну. Й до речі, це питання пов’язане саме з введенням в роботу системи «Голос». Надалі ж очікується, що голосування в електронному режимі дозволить зменшити паперовий документообіг та забезпечити прозорість голосування.

Без обговорення депутати проголосували ще за два питання. Про план роботи міськради на І півріччя 2020 року та про визнання послуг із виробництва дитячого харчування на молочній основі такими, що становлять загальний економічний інтерес.

Одноголосно депутати підтримали петицію щодо створення в Енергодарі комунального комплексного закладу реабілітації та абілітації осіб з інвалідністю. Автор петиції – Наталія Бочарова, яка виховує дитину з інвалідністю. Разом з нею на сесії були присутні й інші родини, які чекають створення в Енергодарі такої установи. За всіх сказала Оксана Димова, яка обґрунтувала необхідність створення такого закладу та привела приклад Вараша, міста-супутника АЕС. Там, незважаючи на меншу кількість населення та відповідно людей з інвалідністю, подібний центр вже працює. Більш того, реабілітаційні послуги там можуть отримувати особи похилого віку та люди, які опинились в складних життєвих обставинах. Депутатів закликали зробити все, щоб такий центр в Енергодарі з’явився, причому не декларативно.

_DSC8555

Міський голова Павло Музика та депутати, які виступали з приводу петиції висловили загальну думку: петиція важлива та потрібна Енергодару, але необхідно відпрацювати багато питань, бо в місті вже є міські заклади, які займаються з дітьми з інвалідністю.

Більш детально про це говорив заступник міського голови Андрій Терентьєв. Він наголосив, що для влади петиція про створення закладу реабілітації та абілітації для осіб з інвалідністю – це нагальна потреба, і його створення ніхто не піддає сумніву. Але зараз в Енергодарі немає такої можливості. Перш за все через відсутність кадрів: необхідні як мінімум 6 реабілітологів, яких наразі немає. Відкритими залишаються й організаційні питання. Тому вирішено доручити управлінню праці та соціального захисту населення опрацювати це питання в місячний термін, а також вивчити досвід Вараша. Павло Музика взяв це під особистий контроль.

Рішенням міської ради також підтримано питання щодо надання матеріальної допомоги на лікування з коштів депутатського фонду 11 енергодарцям – на загальну суму 319 тисяч гривень.
Позапланово прийняли й звернення до Верховної Ради та президента України стосовно ринку землі, ініційоване депутатом від «Батьківщини» Анатолієм Анохіним.

Наприкінці засідання слово надали Євгену Данильченко, співзасновнику приватного підприємства «Трансбудсервіс», яке займається вивезенням твердих побутових відходів від ОСББ. Євген Олександрович розповів про ситуацію, яка склалася в Енергодарі навколо сміття. На сьогодні більше 30 ОСББ залишились з невивезеним сміттям, яке продовжує накопичуватись. За словами Євгена Данильченко, вже подані заяви у поліцію та Антимонопольний комітет про перешкоду господарській діяльності, але питання потребує швидкого рішення.

Директор КП «Чисте місто» Іван Попов стоїть на своїй позиції, і впевнений, що діє згідно із законом – послугу з поводження з побутовими відходами має право надавати лише підприємство, яке виграло конкурс. Їх може бути декілька, але в Енергодарі це тільки «Чисте місто».

Реагуючи на це, міський голова наголосив, що істину тут може встановити виключно суд, але як очільник міста він не допустить сміттєвого колапсу. Ще Павло Музика попередив співвласників багатоквартирних будинків, що шляхом шантажу і погроз привезти сміття під мерію, вони нічого не доб’ються – за такі дії передбачена кримінальна відповідальність.
Мер залишив залу засідань, а присутні на сесії представники ОСББ пішли за ним. Розмова продовжилась вже на підвищених тонах із заступником міського голови Ігорем Курдею.

Меру довелося зібрати екстрену нараду зі своїми замами та представниками двох підприємств. Дійшли висновку, що КП за власний рахунок буде вивозити сміття від ОСББ заради підтримки в місті чистоти. Однак це тимчасово, поки не буде знайдено інший варіант. Така пропозиція влаштувала не всіх, було багато запитань до Івана Попова стосовно угоди. Тож продовжити розмову вирішили на вечірній акції біля мерії.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОРОГИ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |