misto.zp.ua

У Запоріжжі триває художня виставка «Магія акварелі»

_DSC9224

Відомі митці та мисткині, члени Національної спілки художників України об’єднали творчі зусилля, щоб подарувати Запоріжжю чарівну виставку на зимові свята. До середини січня у запорізькому виставковому салоні можна побачити роботи Ірини Гресик, Лариси Єрмак-Долгової, Анатолія Кіргеєва, Ольги Кіргеєвої та Оксани Москвіної.

 

Деякі з робіт вже були представлені в інших містах і навіть країнах, інші – написані напередодні заходу. Частина картин навіть виставлена на продаж, тому поцінувачі мистецтва можуть придбати їх собі. Також у продажі наявні подарункові листівки за мотивами представлених робіт.

Слід зазначити, що не всі художники спеціалізуються саме на акварельній техніці. Дехто лише починає працювати у цьому стилі, натомість інші присвятили йому майже все життя.

Я працюю в акварельній техніці з шести років, – ділиться з «Порогами» Анатолій Кіргеєв. ­– І слідкуючи сьогодні за тим, що відбувається у художньому світі, можу сказати, що дуже велика увага приділяється саме акварелі. Такі періоди сплеску її популярності вже мале місце, наприклад у середині 70-х років. Тоді ми відвідали кілька виставок у Прибалтиці присвячених саме акварельним роботам. Відтоді українська школа акварелі досягла значних успіхів. Акварель – дуже непроста техніка. Якщо при роботі маслом будь-який невдалий мазок можна перекрити іншим, то з аквареллю це не спрацює, адже перш за все ми працюємо з білим папером і тим, як на нього накладаються кольори. При тому необхідно дуже гарно відчувати міру, бо ж у цій техніці ми працюємо ще й з водою, а вона дуже «капризна». Не можна навіть точно сказати заздалегідь, скільки часу витратиш на написання однієї картини…

Для всіх охочих побачити магію акварельні двері виставкового залу (пр. Соборний, 159) будуть відкриті до 14 січня.

Текст і фото Микити Пасечного

_DSC9220

_DSC9210


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в