misto.zp.ua

ЗНО: спробуй свої сили до вирішального тестування

Запорізький національний університет надає можливість всім абітурієнтам  пройти пробні тренінгові тестування. Реєстрація на сайті ЗНУ, жодних грошових  сплат, знання розкладу, явка на пробні тести – ось все, що потрібно, аби дізнатися свій рівень підготовки до ЗНО.

ЗНО: спробуй свої сили до вирішального тестування Вже другий рік поспіль ЗНУ проводить пробні  тестування для всіх абітурієнтів без виключення. І що цікаво – абсолютно безкоштовно (для порівняння: за участь у тренінгових тестуваннях, які проводить Сімферопольський університет, потрібно сплачувати по 70 гривень за кожну з обраних дисциплін).

У Запорізькому національному тепер відкрито Центр реєстрації ЗНО. Кожний вступаючий може подати сюди заявки на такі тестування та дізнатися свій рівень знань з наданих дисциплін: українська мова та література, історія України, математика, іноземні мови, біологія, географія, хімія та фізика. Потрібно тільки зареєструватися на сайті ЗНУ http://www.znu.edu.ua. Тут   можна знайти і графік  проведення пробних тестувань, перше з яких починається вже 28 березня.

«Головна мета таких тренінгів буде полягати в тому, щоб належним чином, з одного боку, підготувати вчителів, які готують дітей до вступу, а з іншого боку, - дітей, які готуються до Зовнішнього незалежного оцінювання, - пояснює ректор ЗНУ Сергій Тимченко.

Таке тестування наче кіт у мішку.  За старої систему екзаменування абітурієнт за три місяці знав приблизний список питань і міг належно підготуватися. Зараз же правила гри невідомі й досі. Тому, за словами ректора ЗНУ, пробні тестування надають можливість відчути атмосферу проходження ЗНО, дізнатися, як правильно заповнювати документи, щоб потім не наробити помилок. Та найголовніше – з результатів пробних тестувань кожен може оцінити свій рівень підготовки до Зовнішнього оцінювання.

Яніна Брензей сьогодні є студенткою першого курсу факультету журналістики ЗНУ.  Минулого року перед зовнішнім незалежним оцінюванням вона брала участь у пробних тестуваннях. «Коли я вперше склала іспит з історії  та української мови та літератури, - розповідає Яніна, - я побачила свій перший результат. Це було жахливо: всього 135 балів!!!» (Мінімальний поріг балів для вступу хоча б на контрактну форму навчання становить 124 бали, прим. ПОРОГИ).  Дівчина прагнула вступити на бюджетну форму навчання, тому після негативного результату, не дивлячись на відмінні оцінки з дисциплін в школі, взялася за ретельну підготовку. «Вже в травні я склала історію на 194 бали, а українську мову на 197 і вступила на бюджет. – радіє Яніна, - тому пробне тестування дійсно допомогло мені!»

До речі, результати такого тестування не розголошуються, а ЗНУ не складає жодних рейтингів. Натомість силами факультету соціальної педагогіки і психології розроблено методичний  посібник із корисними порадами для дітей, батьків і вчителів – як ефективно підготуватися до ЗНО та впоратися з тестуваннями без стресу.

Нам роздали примірники пробних тестів, які, до речі, складають працівники університету, щоб ми ознайомилися із завданнями. Це був тест з історії України. Відкривши його, ми побачили низку питань що різноманітних дат, біографій, авторства декларацій та пактів тощо. Щоб відповісти на 70 тестів такого характеру однієї вдачі відгадування буде замало. Потрібна ретельна підготовка або навіть «зазубрювання». Ось наприклад таке завдання:

Позначте, коли і в якому місті був виданий альманах «Русалка Дністрова»:
А) 1836р., Відень
Б) 1837р., Будапешт
В) 1835р., Львів
Г) 1838р., Краків.

Саме через такі «скрупульозні» питання проблема тестування стає дуже актуальною.  Щоб запам’ятати більшість дат, прізвищ та інших даних потрібно концентруватися тільки на цій дисципліні.  Інші шкільні дисципліни відсуваються на другий, а то і на третій план. Самі студенти-першокурсники, які пройшли тестування,  стверджують, що система тестів була б не такою поганою, аби не ці «надточні» питання. Проте,  ректор ЗНУ Сергій Тимченко стверджує, що в Міністерстві освіти поки що не говорили про зміни системи. Єдине, що може бути введено – це впровадження співбесіди для абітурієнтів, які вступають через декілька років після закінчення школи.

Тим часом у кулуарах столичних кабінетів ходить чимало чуток про нові правила вступу до вищої школи. Разом із тим, за словами міністра освіти Дмитра Табачника, точні умови вступу в ВИШі будуть відомі на початок квітня: «До кінця березня. Тому що до середини квітня потрібно почати друкувати книжечку правил вступу до вищих навчальних закладів», - сказав він.

Євгенія СКОРИНА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

Вася | 04.06 2010 в 21:15
идите на хер

Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
МІГ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |