Електричний гриль — це вибір для тих, хто прагне поєднати екологічність із якісним та смачним приготуванням їжі. Це чудове рішення для сімейних обідів і вечірок, яке робить процес готування простим і приємним. Завдяки своїм розмірам зазвичай більш компактні прилади вважаються популярним типом гриля для міських квартир, де тераси та відкриті місця часто займають мало місця. Не тільки розмір, але й той факт, що цей тип гриля майже не виділяє диму та немає відкритого вогню, робить його популярним пристроєм для смажіння на балконі.
Але компактний розмір також означає, що на решітці буде менше місця, що не дозволяє готувати одночасно велику кількість продуктів. Якщо ви не смажите великі порції, тоді електричний гриль чудово вам підійде.
Ви також повинні пам’ятати, що електричний гриль не може виробляти надзвичайно високу температуру, оскільки він зазвичай має набагато меншу потужність, ніж газовий або вугільний барбекю. Смажити можна тільки в тому випадку, якщо поруч є розетка. Тому портативні міні-грилі не підходять для смаження в парку.
Переваги та недоліки електричних моделей
До переваг електричного барбекю відносяться:
- практично не виникає дратівливого диму;
- здебільшого компактні та займають небагато місця;
- немає тривалого часу розігріву.
З недоліків - продуктивність часто нижча, ніж в інших типів барбекю, а також залежність користувача від електропостачання. Також суттєвим мінусом є відсутність «відчуття справжнього гриля», тобто аромату серпанку та розпаленого вогнища.
Чому це смачно та екологічно?
- Електричний гриль не потребує палива, як-от вугілля або газу, тому не виділяє продуктів згоряння в атмосферу.
- Він працює від електроенергії, яку можна отримувати з відновлюваних джерел, таких як сонячна чи вітрова енергія.
- Вам не потрібно використовувати одноразове вугілля чи газові балони, що знижує кількість відходів.
- Електричний гриль забезпечує рівномірний нагрів, тому м’ясо, овочі чи морепродукти зберігають свої соки та аромат.
- Завдяки спеціальним решіткам чи поверхням надлишок жиру стікає, що робить страви більш дієтичними.
- Електрогрилі підходять для приготування м’яса, риби, овочів, фруктів і навіть десертів.
Електричний гриль для дому підійде всім, хто не хоче працювати з великими мішками деревного вугілля чи мати справу з газовими балонами в цілях самобезпеки, а також тим, хто має мало місця в саду чи на балконі, але все одно хоче смажити улюблені страви. Також це ідеальний варіант для сім’ї до 4-х осіб або для пари.