misto.zp.ua

В Запорожье на Набережной высадят сотни новых деревьев

 

В Запорожье высадят новые деревья

200 молодых лип высадят уже на этой неделе на Набережной магистрали. Масштабное мероприятие пройдет в рамках акции «Спасем Днепр вместе», которую уже 9 лет инициирует комбинат «Запорожсталь». Как сообщала «Индустриалка», в рамках акции проходит сразу несколько мероприятий — субботники, уборка Набережной, очистка дна Днепра, зарыбление, экологический квест и высадка деревьев.

— Головна мета нашої акції — це зробити місто кращим, комфортнішим, зеленішим. Ми всі знаємо, що в нашому місті немає комплексної програми озеленення. Якісь заходи проводяться, але потім за цими рослинами не доглядають. Тому наша акція дуже доречна. Ми маємо на меті, по-перше, збільшити кількість зелених насаджень. По-друге — залучити до цієї справи запоріжців, — рассказал начальник управления социальной сферы ПАО «Запорожсталь» Сергей Самарский. — Вплив дерев на екологію важко переоцінити. Це поглинання СО2, фільтрація пилу, фільтрація викидів від транспорту. Впливають дерева і на температуру. Там, де ростуть дерева, температура у спеку на 8-9 градусів нижче.

Поучаствовать может каждый

По словам активистки молодежной организации ПАО «Запорожсталь» Полины Горбатовой, присоединиться к высадке деревьев могут все желающие.

— Ми плануємо висадити близько 200 молодих лип. Вибрали саме цей час, бо дерева мають змогу призвичаїтись. Плануємо висаджувати 6-7 річні дерева з комом землі. Вони вже мають імунітет та переживуть зиму, — рассказала Полина Горбатова. — Участь в акції будуть приймати активні працівники «Запоріжсталі» та просто жителі нашого міста, які хочуть зробити реальні справи для екології. До речі, брати з собою нічого не потрібно. Лопати та рукавички учасникам видадуть на місці.

По словам Сергея Самарского, место для высадки деревьев участники акции выбрали не случайно.

— Набережна магістраль для нас — символічне місце. Саме тут ми проводимо суботники в рамках акції «Врятуємо Дніпро разом». Дерева будемо висаджувати від парку Перемоги до каскаду фонтанів «Райдуга», — поделился Сергей Самарский. — Для комбінату «Запоріжсталь» озеленення — це не якісь балачки чи плани, це реальні справи. Тільки завдяки щорічній акції «Врятуємо Дніпро разом» нам вдалося висадити в Запоріжжі вже 800 дерев. І цього тижня ми додамо до них ще 200. Тож, запрошуємо всіх охочих долучитися до акції у четвер, 17 вересня о 10:00 на каскаді фонтанів «Райдуга». Будемо раді бачити всіх мешканців. Проведемо корисно та весело цей час.

Как писала «Индустриалка», чтобы запорожцам легче дышалось, в городе надо засадить зелеными насаждениями еще 1017 га. Функции деревьев — это не только выработка кислорода, а и пыле- и газоочистка. Деревья способны удерживать до 70 процентов пыли. Кроме того, они выделяют в воздух полезные летучие вещества – фитонцид. Они обладают способностью убивать вредные микроорганизмы.

Антонина ФРОЛОВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в