misto.zp.ua

В Запорізькій області ситуацію на споживчому ринку ми будемо тримати на контролі: Олександр Старух

В Запорізькій області ситуацію на споживчому ринку ми будемо тримати на контролі: Олександр Старух

Про цінову ситуацію на споживчому ринку в Запорізькій області сьогодні говорили на нараді з керівниками структурних підрозділів ОВА, очільників районних військових адміністрацій, яка пройшла під головуванням Олександра Старуха.

Як зазначили представники Департаменту економічного розвитку і торгівлі ЗОВА у серпні темпи інфляції в Україні зросли до 19,5 %. Стосовно Запорізької області, рівень інфляції дещо нижче, ніж в цілому по країні. Але разом з тим зросли ціни на різні види товарів.

Так, вартість непродовольчих товарів підвищилася до 20,3 %, а саме на вироби для дому (посуд, меблі, побутову техніку та хімію), ліки тощо. Також до 25,0 % зросли ціни на продовольчі товари. Подорожчали рибні, кондитерські вироби, олія, олійні продукти, безалкогольні напої та сухофрукти.

За серпень найбільше зросли ціни на яйця (8,8 %) та фрукти (на 6,1 %). Також подорожчали цукор (на 3,6 %), свинина, хліб та хлібобулочні вироби (на 2,2 %) сири (на 2,7 %). Натомість на фоні збільшення пропозицій, протягом серпня в області подешевшали овочі (на 11,5 %), олія соняшникова (на 3,9 %), молоко (на 3,0 %).

Своєю чергою, керівник ЗОВА Олександр Старух дав доручення профільному Департаменту у тому числі проаналізувати ситуацію з виробниками та постачальниками товарів у запорізькі супермаркети.

– На високу вартість продуктів та інших виробів також вплинули наступні фактори: порушення ланцюгів постачання, руйнування виробничих потужностей та інфраструктури, скорочення пропозицій товарів та послуг, коригування офіційного курсу гривні до долара США, яке відбулося наприкінці липня. Крім того, різке подорожчання овочів пов’язано зі скороченням виробничих площ під зазначені культури й відповідно зниженням врожаю. Усі розуміють, через воєнний стан ситуація залишається складною й підвищення цін було прогнозованим. Але динаміку вартості товарів на споживчому ринку в Запорізькій області ми будемо тримати на контролі та не допустимо спекуляцій, – підкреслив Олександр Старух.

Департамент культури та інформаційної політики ЗОВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в