misto.zp.ua

В Запорізькій області працюють центри для осіб, постраждалих від домашнього насильства

В Запорізькій області працюють центри для осіб, постраждалих від домашнього насильства

У департаменті соціального захисту облдержадміністрації відбулось дистанційне засідання міжвідомчої робочої групи з питань запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі. Участь у заході взяли начальниця відділу та головна спеціалістка відділу оздоровлення, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Департаменту Ольга Дроздова та Любов Соболєва.

Під час обговорення розглядався ряд питань, серед них і показники звернень про домашнє насильство та надання послуг в умовах карантинного режиму в Запорізькій області.

Так, з початку року до суб’єктів взаємодії, відповідальних за домашнє насильство (правоохоронні органи, органи влади), надійшло 1931 звернення щодо насильства в сім’ї. З них: 1789 від жінок, 142 від чоловіків.

Для надання допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, в Запорізькій області створені та діють чотири центри. Це:

  • Запорізький обласний центр соціально-психологічної допомоги, який працює цілодобово і розрахований на одночасне перебування до 10 осіб. Основними завданнями центру є надання невідкладної комплексної допомоги (психологічних, соціально-побутових, соціально-педагогічних, соціально-медичних, інформаційних, юридичних послуг) особам, які знаходяться в складних життєвих обставинах.

  • У м. Бердянськ на базі міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді створено притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Заклад є спеціалізованою службою підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі та структурним підрозділом центру.

  • У м. Мелітополь притулок «Фіалка» для тимчасового цілодобового перебування жінок, які постраждали від домашнього, гендерно обумовленого, або будь-якого іншого виду насильства. Створення такого кризового центру відбулося в рамках тристороннього Меморандуму про взаєморозуміння, укладеного між Мелітопольською міською радою, Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та Благодійною організацією «Благодійний фонд «Все можливо».

  • У м. Запоріжжя діє Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка».

Окрім цього в області діють шість мобільних бригад: бригада у складі Запорізького міського ЦСССДМ; бригада соціально-психологічної допомоги особам, постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статті Мелітопольського районного ЦСССДМ; бригада Преображенської ОТГ; бригада Центру надання соціальних послуг Оріхівської міської ради; бригада Центру надання соціальних послуг Павлівської сільської ради; бригада Таврійської ОТГ.

Учасники робочої групи, які є суб’єктами взаємодії з питань запобігання та протидії домашньому насильству, отримали практичні посібники – путівники координаторів, уповноважених осіб, відповідальних працівників місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування. Там прописаний алгоритм створення й забезпечення роботи притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства, особливості створення і забезпечення роботи мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Видання практичних посібників стало можливим за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні в рамках програми «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», яка здійснювалась Фондом Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine в співпраці з Міністерством соціальної політики України.

Також учасники робочої групи обговорили питання щодо участі міста Запоріжжя у конкурсному відборі міст-партнерів з 12 областей, який оголосив Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine України для участі у програмі «Міста, вільні від домашнього насильства» на 2020-2021 роки.

Конкурсний відбір триває до 25 травня. Усі подробиці тут.

(Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА)


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в