misto.zp.ua

У ЗНУ створені всі умови для дистанційного навчання: у першу чергу, до послуг освітян система MOODLE та ресурси наукової бібліотеки

product-Integratsiya-s-Moodle_e58ea7679d393de357f9219537f8f255

На сьогодні в ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University), включно коледжі та відокремлені структурні підрозділи, триває карантин на виконання рішення Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 про заходи щодо запобігання епідемії коронавірусної інфекції, листа Міністерства освіти і науки України № 1/9-154 від 11.03.2020 та наказу ректора Миколи Фролова «Про заходи щодо запобігання епідемії коронавірусної інфекції в ЗНУ» від 11.03.2020. При цьому керівництво, зокрема проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олександр Гура, та колектив університету вцілому докладають усіх зусиль, аби здобувачі вищої освіти могли продуктивно навчатися на дистанційній формі. Зокрема, представники навчального відділу та наукової бібліотеки подбали про те, щоб у викладачів, співробітників і студентів був доступ до онлайн-ресурсів, які б допомогли викладачам ефективно проводити заняття в онлайн-режимі, сприяли успішному засвоєнню знань студентами та допомагали здійснювати контроль за перебігом освітнього процесу та його якістю.

За словами Наталії Кириченко (навчальний відділ), у ЗНУ вже 5 років успішно працює система електронного забезпечення навчання MOODLE. Тож завдяки цій платформі навіть у складний час карантинного періоду та термінового переходу лише на дистанційне навчання університету вдалося успішно прийняти сучасні виклики й вимоги до формування нового освітнього простору в системі онлайн. І якщо раніше система електронного забезпечення навчання MOODLE працювала паралельно в двох форматах: й аудиторно, і дистанційно, то на період карантину вона стала виконувати винятково свою дистанційну функцію. Як показала практика перших тижнів – цілком успішно. Адміністратори стабільно і регулярно фіксують присутність в мережі до півтисячі користувачів. Викладачі мають постійний зв’язок зі студентами. Крім того, за потреби на всіх факультетах працюють тьютери-консультанти, котрі радо допоможуть кожному, у кого виникатимуть робочі поточні питання. За словами Наталії Володимирівни, найближчим часом можливою може стати співпраця системи електронного забезпечення навчання MOODLE  із відомим проєктом coursera.org

Наукова бібліотека створила потужні електронні ресурси, що можуть стати в пригоді освітньому процесу, який зараз в університеті відбувається дистанційно. Запрошуємо до сайту Наукової бібліотеки Запорізького національного університету:

http://library.znu.edu.ua/

Науково-педагогічні працівники, студенти, аспіранти цілодобово мають доступ до повного обсягу електронного каталогу в режимі online та можливість завантажувати електронний каталог як мобільний додаток LibClient (http://library.znu.edu.ua/2381.ukr.html) на пристроях на базі Android. Електронний каталог дистанційно забезпечує оперативний, багатоаспектний пошук, за результатами якого створюються та роздруковуються списки відібраної літератури, відслідковуються надходження номерів журналів і наукових збірників та переглядається їх зміст тощо. Замовити видання з фонду наукової бібліотеки за номером читацького квитка можна також дистанційно, але отримати його вже після скасування карантину.

Електронна бібліотека станом на березень 2020 року налічує 143 400 назв різних видів електронних ресурсів. Віддалений доступ до електронних видань надає електронний каталог. У пошуковій формі електронного каталогу ввести параметри пошуку (автор, назва, рік видання, мова тощо), поставити позначку «Електронна версія», натиснути «Шукати». В отриманому переліку відібраних джерел активізувати «Переглянути зміст», далі можна читати електронну версію відібраного видання. Завантажити повний текст можна в мережі університету. Переглянути наявну в бібліотеці літературу до вивчення конкретної дисципліни доступно у пошуковій формі електронного каталогу: завантажити «Навчальна дисципліна» (випадаючий список), вибрати дисципліну, натиснути «Шукати».

Електронний каталог функціонує в режимі реального часу і станом на березень 2020 року подає бібліографічну інформацію про 1 244 500 різних видів друкованих та електронних джерел з фонду наукової бібліотеки ЗНУ. Дізнатися які книги надходили за розділами знань або за останні місяці можна відкривши розділ меню сайту «Нові надходження»Віртуальні книжкові виставки «Нові надходження», «В дар» показують бібліографічну інформацію з анотаціями. Сервіс «Віртуальна довідка» надає відповіді в режимі чат або електронною поштою на запити віддалених користувачів, пов’язані з пошуком інформації про наявність видання у фонді наукової бібліотеки або уточненням бібліографічних даних про нього, підготовкою списку літератури за темою, з’ясуванням питань щодо правил користування університетською бібліотекою.

Постійно оновлюється розділ на сайті наукової бібліотеки «Інформація для науковців» з матеріалами та посиланнями з питань наукометрії, Переліком наукових фахових видань України, ДСТУ та методичними рекомендаціями з питань оформлення наукових робіт та «Прикладами оформлення бібліографічного опису у списку використаних джерел у дисертації з урахуванням національного стандарту України ДСТУ 8302:2015», посібником «Міжнародні стилі цитування та посилання в наукових роботах», Бібліографічними менеджерами тощо. Сторінка наукової бібліотеки Facebook продовжує інформувати про нові видання, книжкові виставки до пам’ятних та ювілейних дат, події, заходи, веде рубрики «Бібліотека в кадрі», «До 90-річчя ЗНУ». Наукова бібліотека ЗНУ залишається на зв’язку з користувачами через електронну пошту lib@znu.edu.ua, сторінку в Facebook https://www.facebook.com/libraryZNU, Telegram https://t.me/libraryznu, чат-боти, телефон.

Інформація з сайту ЗНУ


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в