misto.zp.ua

Студентка ЗНУ взяла участь у ювілейній сесії Хабу медіа мобільності в Києві

23844630_1086943174741924_5688421739761918898_n

З 12 по 26 листопада студенти випускних курсів бакалаврату та магістратури шкіл журналістики з різних регіонів України взяли участь у стажуванні в провідних київських редакціях.

Стажери створювали матеріали для телеканалів «UA: Перший», «5 канал», «Громадське ТБ», «Еспресо», радіо «NRJ», конвергентної редакції «Радіо Свобода». Четверокурсниця факультету журналістики Запорізького національного університету Інна Демченко поділилась із «Порогами» своїми враженнями від участі в проекті.

Що таке «Хаб медіа мобільності»?

Насамперед це можливість пройти стажування у будь-якому столичному ЗМІ. За необхідності координатори проекту допомагають у перемовинах з редакціями. Також «Хаб медіа мобільності» дає можливість студентам спробувати себе як у інформаційній журналістиці, так і в розважальній. Учасники можуть зсередини подивитися на створення новин чи програм, поспілкуватися з ведучими та головними редакторами.

23559570_1956553817952556_1325115015543293481_n

Як потрапити на проект?

Щоб стати стажером, необхідно успішно пройти два відбіркові тури. У першому треба заповнити аплікаційну форму, де ви зазначаєте вибір медіа та обґрунтовуєте його, а також ділитесь уявленнями про власну кар’єру після закінчення ВНЗ. На завершальному етапі треба написати есе або зняти відео на одну з кількох тем. Роботи оцінюють за 10-ти бальною шкалою редактори різних всеукраїнських ЗМІ.

Чітких критеріїв нема. Але, за словами координаторів, особлива увага приділяється креативності й обґрунтованості мотиваційного листа, а також цікавій подачі та багатогранності творчої роботи.

Успішно впоравшись із завданнями конкурсу, я готувалася до повного занурення в абсолютно нову професійну сферу – розважальну журналістику.

Чим займаються стажери «Хабу»?

Усі ми проходили стажування у різних редакціях, і, звичайно, вимоги та завдання відрізнялися. Я проходила практику на радіо «NRJ» і працювала на ранковому Let’s Go Show. Мої обов’язки включали розробку кількох рубрик: «Дон Кіхот», «Ниче Се», «Давай По Три», «Офис на Офіс» та зустріч гостей – українських виконавців і виконавиць. Ведучі Саша, Маша та Френк підказували, як краще будувати матеріали. Вони розповіли про структуру шоу й особливості роботи за діджейським пультом.

Тим часом мої колеги, які були на «5 каналі» та «UA: Перший», мали змогу виїжджати на брифінг, конференції, урочисті заходи, щоб зняти власні сюжети. Також вони займалися SMM і монтажем. Дівчата з «Громадського ТБ» писали матеріали на соціальну й політичну тематику та перекладали статті для сайту. А стажери «Радіо Свобода» робили опитування, розшифровку інтерв’ю, писали на економічну, політичну та міжнародну тематику.

23559848_1077241072378801_8706162768085502199_n

Які враження лишилися після участі у проекті?

Олександр Тирон, Львів, школа журналістики УКУ:

«Хаб медіа мобільності» став для мене можливістю відчути справжню медіа діяльність, а саме SMM-аналітику. Я зрозумів, що хотів би починати свою кар’єру з менших, але більш мобільних медій.

Оксана Орсач, Миколаїв, ЧНУ iм. Петра Могили:

Добре, що ми самі обирали місце для стажування (я кілька місяців назад і не думала, що побуваю на «Радіо Свобода»). Для мене «Хаб» – це класні знайомства, ще більша впевненість у тому, що моя справа – саме журналістика.

Анастасія Герасименко, Львів, ЛНУ ім. Франка:

Лично для меня «Хаб» сделал многое: я нашла много новых друзей и новую работу, теперь я уверенна на все 300%, что я хочу профессионально монтировать видео и продолжать развиваться в этой сфере.

Олександра Буленок, Київ, КНУ:

Хаб – это чудесная возможность получить хороший толчок всё-таки попробовать себя и свои возможности на практике.

Андрій Гуменний, Камянець-Подільський, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка:

Це не тільки нові знайомства, а й «демо версія усієї журналістики».

Костянтин Ценцура, Львів, школа журналістики УКУ:

Повна свобода дій для учасників, починаючи від вибору редакції і закінчуючи підбором тем та ідей для власних матеріалів, дозволяє перевірити  реальний професійний рівень.

Інна Демченко, фото надані авторкою


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |