misto.zp.ua

«Розділюй та володарюй»: США стравлюють між собою світ

«Розділюй та володарюй»: США стравлюють між собою світ

Менше ніж добу пробула на Тайвані спікер палати представників США Ненсі Пелосі, але її візит здійняв справжню бурю як у Китаї, так і у більшій частині світу. Насправді Пекін, хоч і обіцяв відповісти на це «гостювання» відповідним чином, врешті-решт не став іти на воєнний конфлікт з Вашингтоном. Але хтозна - можливо, все ще попереду?

 
Коли на тлі візиту Пелосі китайська армія почала здійснювати масштабні воєнні навчання поблизу Тайваню, його мешканці реально були налякані перспективою війни з КНР. Міноборони острову заявило, що Пекін продемонстрував намір зруйнувати регіональний мир та стабільність. До того ж, Китай одразу ж ввів певні санкції проти Тайваню - щоправда, поки ще не дуже болючі. Але це, вірогідно, для демонстрації, потім може бути значно гірше.


І це виходить зі слів самої Пелосі. Під час зустрічі з президентом Тайваню Цай Інвень вона заявила, що Вашингтон підтверджує відданість підтримці острова.
 

- Зараз як ніколи важлива солідарність США з Тайванем. Наша рішучість зберегти демократію на вашому острові і в іншому світі залишається непохитною. Сьогодні вся планета стоїть перед вибором між демократією та автократією. І нове законодавство США пропонує більше можливостей для економічної співпраці з Тайванем, - сказала вона.
 
У відповідь заступник міністра закордонних справ КНР Се Фен передав до Білого дому «суворі заяви» з приводу візиту Пелосі. «Вашингтон повинен заплатити за свої помилки. США мають припинити втручатися у внутрішні справи Китаю і не йти далі неправильним і небезпечним шляхом», - сказав він.
 
Однак, незважаючи на неприкриту провокацію з боку Вашингтона, Пекін дотримується стратегії самооборони в ядерній сфері і не застосовуватиме першим зброю такого типу. Принаймні, поки що у КНР заявляють саме про це. Та якщо США продовжать політику втручання у всі справи Землі («світовий жандарм» все ж таки, який прагне розділювати й володарювати на фоні того, що чубляться інші), у когось може увірватися терпець. І якщо це буде саме КНР, а альтернатив їй у протистоянні американцям особливо й немає, мало нікому не покажеться.


Максим КОРОБЕЦЬ


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в