misto.zp.ua

Ольга Дорогокупля: “Я мало не потрапила до в’язниці під час свого першого туру до Австрії”

Туристичний агент, мандрівниця і ресторатор Ольга Дорогокупля розповіла про найбюджетніші подорожі закордон, дала кілька порад, як не потрапити на гачок до шахраїв під час поїздки.

 

Ольга Дорогокупля – запорізький ресторатор, шеф-кухар та співвласниця міжнародного туристичного бізнесу з 2012 року. Вона побачила 32 країн світу на трьох континентах. Ольга має власний фото-блог з подорожей, де намагається надихнути кожного зробити крок до неосяжного нового світу – мандрівок.

  • Я знаю, що ти сім років працювала у сфері ресторанного бізнесу, а як тебе потягло до туризму?

Під час однієї з робочих поїздок у 2012 році  я познайомилась з дівчиною Ольгою Білецькою. На той час їй було 17 років, але вона мала більше життєвого досвіду, ніж я у свої 25. Вона побачила майже всю Європу та частину Азії. Коли я почула, як натхненно вона розповідає про свої мандрівки, я зрозуміла, що все можливо, усе реально. І саме з цього моменту почалась моя  нова глава у житті.

  • Тобто Ольга Білецька стала для тебе певним ментором ?

Ні, вона з’явилась саме в той, коли було потрібно зробити останній поштовх, щоб розпочати все це. Ось ти якийсь період часу йдеш до цього, але боїшся: в тебе немає навичок іноземної мови, як потрібно вести себе закордоном, що таке паспортний контроль, а якщо не вийде. Було дуже багато питань, які тебе зупиняють, щоб переступити через цей острах і ринути у подорож. А Оля мені довела, що немає кордонів, головне – це дійсно робити те, що бажає серце.

  • Коли твій друг відкрив туристичну фірму Aventur, яку подорож ти обрала першою?

Вперше я вирішила поїхати десь недалечко – обрала Австрію. Я навіть досі зберігаю той чек з автобусного туру – 1240 гривень. Так це майже на тиждень, з хостелом та сніданками,  коли поїхати відпочивати на Азовське море коштувало близько 3500.

  • Зі Львова до Вени їхати майже 10 годин, як почувала себе у автобусі весь цей час?

Так,  було не дуже комфортне, але це того варте: коли ти подорожуєш на автобусі ти можеш побачити на порядок більше пам’яток у різних країнах. Літак звісно швидше, але такої краси в тебе не буде змоги осягнути.

  • Ну ось, об’їздила вже 32 країни світу, а яка найбажаніша мрія, до культури якої країни ще хочеш доторкнутися?

Без вагань скажу – Куба. Острів свободи. Дуже цікаво подивитися, як люди жили у наші 80-десяті – минуле у реаліях ,так би мовити. А ще, поплавати у Карибському морі)

  • Розкажи про найяскравішу ситуацію, яка запам’яталась під час однієї з мандрівок.

Мене мало не забрали до поліції в Австрії. Вирішили ми з подругою купити сувенірів у супер-маркеті. І якщо у нас в Україні є такі шафи, куди ти під ключ складаєш свої особисті речі, то у Вені я такого не побачила. А я була із фотоапаратом, закордонним паспортом, білетами додому. Тут ми помічаємо, що люди заходять до магазину з маленькими сумками на колесах. Біля однієї з кас бачимо одну таку без господаря. Ми взяли ту сумку, поскладали туди свої портфелі і пошурували до магазину. Обираємо спокійно собі подарунки, і тут несподівано підбігає якась німка. Починає кричати, і недовго думавши, забирає в мене ту сумку на колесах і біжить. А в мене там закордонний паспорт ,я  нагадую. Підбігає та дивакувата жінка до охорони і починає кричати, щоб визивали поліцію, бо ми шахрайки. І як добре те, що добре закінчується, той хлопець – охоронець зрозумів ,мабуть, що ми туристи, і відпустив. Але тепер я завжди питаю у перехожих, якщо щось не розумію.

  • І ось у кінці, яку пораду можеш дати початківцям?

Найголовніше – це вирішити. Не потрібно відкладати на завтра, на  тиждень ,на рік. Робіть це зараз. Зробіть перший крок. Мандрівка – це маленьке життя, і та енергія, яку ти отримаєш від нього, безцінна.

Ольга Визиренко


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в