misto.zp.ua

Найкращу книжку Запорізької книжкової толоки обиратимуть серед 149 номінантів

Фото організаторів

 Фото організаторів

На розгляд журі подані дитячі та підліткові книжки, українська й перекладна художня література, публіцистика та есеїстика, а також мистецькі видання й арт-буки. Загалом учасниками конкурсу «Найкраща книга Запорізької книжкової толоки» стали 17 українських видавництв.

 

Статистика конкурсу оприлюднена на сайті фестивалю. Так, за інформацією оргкомітету, найбільше книжок подали львівські «Видавництво Старого Лева» і видавництво «Апріорі» – 37 і 27 відповідно.

Найпопулярнішими виявились тематичні категорії «Українська художня література» – 46 назв, «Есеїстика, публіцистика, мемуаристика, література факту» – 37 назв.

Цього року видавництва охоче номінують дитячі видання – це 21 книжка в загальному підсумку. Серед цікавинок категорії – збірка «Геть дорослих!» білоруського поета Сергія Прилуцького (переклад з білоруської Олени Степаненко), що видана цілком дорослим видавництвом «Люта справа». У номінації «Підліткова література», яка була вперше виокремлена цього року, представлено ще 14 книжок.

Зацікавила видавців і спеціальна категорія конкурсу – «Поміж рядків». Цією відзнакою оргкомітет нагородить книжку, яка за своєю ідеєю та цінностями найбільше відповідає лейтмотиву «Запорізької книжкової толоки – 2017». Обиратимуть серед 25 номінантів – кожен з них, як відзначається на сайті фестивалю, вартий відзнаки.

Робота конкурсного журі триває, а імена переможців і володаря гран-прі стануть відомі вже 27 жовтня під час церемонії відкриття з-го Міжнародного фестивалю «Запорізька книжкова толока» у виставковому центрі «Козак-Палац».


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в