misto.zp.ua

На Запоріжжі аграрії, влада та пасічники узгоджуватимуть свої дії

На Запоріжжі аграрії, влада та пасічники узгоджуватимуть свої дії

У Запорізькій області розпочалася інформаційна кампанія щодо посилення взаємодії аграріїв, пасічників та органів місцевого самоврядування задля запобігання випадків отруєння бджіл та їх максимального збереження. Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

Протягом лютого-березня 2021 року на території Запорізької області планується проведення семінарів, зустрічей представників влади, фермерів та пасічників.

Так, вже відбувся онлайн-семінар у Василівській міській раді Василівського району. Участь у заході взяли в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков, представники Асоціації керованого запилення BeesAgro, Василівської міської ради, Держпродспоживслужби, пасічники та аграрії Василівського району.

Учасники заходу приділили увагу практичним питанням, таким як:

  • застосування пестицидів та агрохімікатів для упередження отруєння бджіл,
  • обов’язкова реєстрація пасік у місцях їх розташування,
  • своєчасне повідомлення аграріями пасічників про застосування небезпечних препаратів відповідно до норм чинного законодавства,
  • спрощення реєстрації пасік,
  • гігієнічні вимоги до потужностей з виробництва продуктів бджільництва.

Також під час заходу учасники обговорили актуальні питання земельної реформи та перспективи запуску ринку землі.

Довідково

Відповідно до статті 31 Закону України «Про бджільництво» застосування агрохімікатів у сільському та лісовому господарстві дозволяється згідно з їх Переліком, затвердженим в установленому порядку центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики.

Забезпечено інформування сільгосптоваровиробників, про придбання ними агрохімікатів для застосування у 2021 році, які занесені до переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні (https://mepr.gov.ua/timeline/Pesticidi-ta-agrohimikati.html).


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в