misto.zp.ua

Моя війна

Війна… Це доволі страшне слово, яке у багатьох людей асоціюється з руйнаціями, стражданням і смертю. Так воно і є насправді. Я довго не могла зібратися з думками і написати про це. Адже це дійсно дуже важко в моральному плані. І не тільки тому, що я вже не сплю декілька днів через постійні обстріли. Раніше, я завжди ставилась до цього слова якось нейтрально, сприймаючи його через призму інфантильності та розповідей про Другу світову.

Війна – це завжди смерть. А смерть завжди важко усвідомити. Тому, мені здається, що більшість людей намагається сховатися від цього, піти в ескапізм.

Ескапізм – це такий спосіб захисту психіки, спроба уникнути реальності. Трудоголіки працюють, любителі читати поринають у книги, а фанати комп‘ютерних ігор проводять більшу частину вільного часу у віртуальному просторі. З одного боку, це може дійсно допомогти, адже кожному іноді потрібно перепочити, щоб потім взятися за справу зі свіжою головою. Але з іншого, нездоровий ескапізм не допомагає людині, а знижує її продуктивність та може навіть деструктивно впливати. Багато хто починає вживати алкоголь і наркотичні речовини. Що і сталося зі мною. Хоча зараз, я вже змогла це подолати, на початку війни було дуже важко. Також я звернула увагу на те, що багато моїх знайомих та друзів також вдалися до нездорового ескапізму. Наприклад, мій друг кинув роботу і поринув із головою у комп‘ютерні ігри, а його дівчина змушена працювати на трьох роботах та тягнути на собі всю родину.

В моєму рідному містечку Нікополь, в яке я приїхала ненадовго до батьків, ситуація зараз доволі напружена, але попри це, воно живе і працює. Тут ще залишились люди і вони намагаються радіти кожному прожитому дню, не зважаючи на гнітючу атмосферу, яка тут панує.

У кожного з нас своя війна. Моя війна розпочалася задовго до подій зазначених вище. Я завжди воювала сама з собою, з людьми, що мене оточують, з правилами та соціумом. Але зараз, до цієї боротьби додалася ще боротьба з реальним ворогом, в якій непросто, але можливо перемогти.

Вікторія Биш


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |