misto.zp.ua

Брати Капранови презентували запорізьким студентам одразу п’ять своїх книжок

Фото Дмитра Волкова

28 листопада в Запорізькому національному університеті відбулась зустріч студентів-філологів і журналістів  з братами Віталієм та Дмитром Капрановими – відомими українськими письменниками, видавцями та публіцистами.

Під час зустрічі брати Капранови презентували одразу п’ять своїх книг. Серед них видані раніше книжки «Кобзар 2000» та «Веселих свят», мальована «Історія Незалежності України», минулорічний роман «Забудь-річка» та новинка цього року – книжка-розслідування «Майдан. Таємні файли». Про ідею та історію створення кожної з них автори розповіли відвідувачам презентації.

Роман у новелах «Кобзар 2000» з часу першого виходу в світ пережив уже кілька перевидань. Книжка і зараз добре продається. І невипадково, адже присвячена вона українській містиці. За словами письменників, розповіді про вурдалаків, відьом і ворожок завжди будуть привертати увагу читача.

Інша тема, що знаходить живий відгук у тих, хто знається на літературі, – це проблема зміни поколінь, сімейних стосунків, родинної та історичної пам’яті.

«Важливо знати і пам’ятати своє коріння», – нагадують брати Капранови в романі «Забудь-річка».

До речі, з  цією книжкою минулого року автори здійснили масштабний презентаційний тур Україною, включивши в нього не тільки великі міста, а й районні центри.

Під час спілкування в ЗНУ письменники поділились зі студентами досвідом ведення журналістського розслідування на своєї нової книжки «Майдан. Таємні файли». Дмитро та Віталій Капранови особисто були присутні на Майдані часів Революції Гідності. Тож появі книжки передувала величезна робота: більше двадцяти інтерв’ю та коментарів, записані безпосередньо з місця подій. У своїх порадах молодим журналістам Капранови закликали не одягати «рожеві окуляри» та не боятись ставити прямих запитань у своїй професії.

Інші книжки, що презентувались у цей день, також зацікавили студентів. Насамперед завдяки своєму незвичайному формату та цікавій концепції. Так, «Історія Незалежності України» – це унікальний підручник-комікс з історії, який «не потрібно гортати». У виданні кожний окремий розділ історії вміщений на одному розвороті, тому книга дуже тонка та зручна. А книжка «Веселих свят» – гарний новорічний подарунок як для маленьких, так і для дорослих книголюбів. За змістом це цікавий календар українських свят на весь рік.

Як зацікавлені автори та професійні видавці, Віталій і Дмитро Капранови дуже ретельно підійшли до створення кожної зі своїх книжок: навіть їхні обкладинки розроблені так, що неодмінно привернуть увагу покупця в книгарні. Під час зустрічі студенти змогли придбати ті з них, що найбільше сподобались, безпосередньо в письменників – з авторськими підписами.

Христина Майдук.  Фото Дмитра Волкова


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |