misto.zp.ua

Для подолання карантинних рослин у Запоріжжі хочуть створити обласну програму. Трохи про алергію й як з нею боротися.

Про обласну програму було взято з офіційного сайту «Запорізької міської ради»

Тема алергії ніколи не відпустить громадян нашого міста. Кожного року в Запоріжжі кількість хворих збільшується.

Захід, який пройшов у місьвинкомі, був присвячений боротьбі якраз із рослинами, які викликають масові алергічні реакції у людей по всьому місту. Це такі знайомі людям назви, як полин, амброзія, лутига, які дошкуляють звичайним людям.
Стратегію боротьби з ними не хочуть якось докорінно змінювати. Залишать механічний (покоси та виривання вручну), хімічний (використання органічних та неорганічних гербіцидів) та фітоценотичним (засіювати місця більш «сильними» рослинами, які повинні пригнічувати ці бур’яни).


Підбив підсумки наради міський голова Володимир Буряк:
“Треба проаналізувати діючу програму боротьби з карантинними рослинами. Внести до неї запропоновані зміни, затвердивши їх на сесії. Також необхідно підготувати листи до керівництва обласної державної адміністрації та обласної ради з пропозицією розробити відповідну обласну програму. Звернемося і до депутатів Верховної Ради від Запоріжжя щодо необхідності законодавчих змін.”


zp-fakty.net.ua інформує нас про те, що під час відносно короткого періоду (з першого по тринадцяте серпня) звернулися до лікарів з такими реакціями.

– бронхіальної астми: 75 звернень;

– алергічного дерматиту: 72 звернення;

– рінокон’юктивіту: 55 звернень;

– інших алергічні реакцїї: 47 звернень.

Усього 249 звернень за два тижні.

Так що таке – алергія?

Від чого потерпають майже 40% людей по всій планеті? Насправді, якщо казати суто науковою мовою – імунітет починає агресивну гіперреакцію щодо відносно безпечних елементів, частіше за все викоростуваючи гормон гістамін (що викликає почервоніння очей, нежить, зуд і т.д.).

P.S. Взагалі, алергія є на досить багато речей, але давайте ми тут поговоримо про найбільш поширену: сезонні рослини.

Тобто, якщо казати простою мовою – імунітет лупцює тебе за свою помилку. Іноді навіть може й до летального випадку дійти. Все через те, що він не може знайти собі ворога у сучасному, майже стерильному, світі. Алергію раніше вважали хворобою багатіїв та королів, але прогрес не стоїть на місці. В еволюції закладено цей механізм активного захисту й коли він простоює – ми страждаємо.

Й способів побороти алергію небагато. Це або знайти саме свій алерген й превентивно запобігти реакції до нього зробивши «вакцину», або використовувати індивідуальні засоби захисту чи приймати антигістамінні у період проявів симптомів, які йменують ще «приступами». Є ще один радикальний спосіб – переїхати на час в іншу країну, де нема рослини/тварини/продукту харчування але про це в іншому матеріалі.

З вами був Даніїл Прокоп’єв. Не хворійте й будьте щасливі (навіть в сезон алергії).


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в