misto.zp.ua

Посткроссінг – як вивчати світ та англійську через листівки

Декому здається, що листівки – це лише частина інтер’єру поштових відділень або шухляд бабусі. Проте зараз вони продовжують подорожувати світом з однієї країни в іншу та дарують людям нові історії з життя незнайомців. Якщо думаєте, що це хай існують, проте не популярне хобі, то знайте, що на всесвітньому ресурсі обміну листівками у грудні 2018 року була отримана 50-мільйонна листівка.

Отже, посткроссинг — проєкт, створений для можливості отримання листівок з усього світу; виник під впливом буккросингу (обміну книгами). Принцип роботи простий – учасник отримує рандомну адресу та надсилає туди свою листівку. У відповідь отримуєте теж від іншого учасника, котрому сайт надав вашу адресу. При цьому механізм видачі адрес спрямований на те, щоб різниця між відправленими і отриманими листівками у кожного учасника була мінімальною: скільки надіслав, стільки і отримав. У багатьох країнах є сайти внутрішнього обміну, котрі діють за тією ж схемою, проте для листування зі всім світом варто звернути увагу саме на сайт postcrossing.com (https://www.postcrossing.com/).

План дій для майбутнього посткроссера:

– Купити  більше листівок. Це лише зараз здається, що надіславши одну або дві, будеш задоволений собою. Коли ж отримаєш свої перші листівки, зрозумієш на скільки цікаво доторкнутися до частки незнайомих тобі країн та життів у тих коротких розповідях, котрі напишуть на звороті листівки.

– Зареєструватися на сайті postcrossing.com. Нічого складного тут немає. Навіть якщо ти не дізнавався свій індекс для купівлі на Аліекспресі, можеш легко те зробити, погугливши свою адресу.

– Отримавши першу адресу, не забудь записати на листівці виданий ідентифікаційний код – отримавши твою листівку, людина зареєструє її на сайті і тоді твою адресу також комусь наддадуть.

Що написати?

Якщо фантазія вирішила полишити тебе, можна подивитися профіль людини, адресу котрою тобі дали. Зазвичай там пишуть які полюбляють листівки та про що хочуть почитати. Тут треба згадати й про мову твого міні-повідомлення. Іноді люди зазначають які мови знають, проте в 90% випадків доведеться згадувати, як писати нарис англійською. Ніяких важких тем від тебе не чекають: розкажи як пройшов твій день, чи яка цікавинка є в традиціях країни або сім’ї, чи чому надсилаєш саме цю листівку.


Міні-лайфхаки:

Не пиши свою повну адресу, як на листах. Привітайся, зазначивши з якої ти країни та міста. Це залишить більше місця для твоєї історії.

Надсилай листівку без конверта. Так, кути можуть постраждати, проте вигляд листівки зі штампами та слідами мандрівки набагато приємніший та цінніший.

Плюси та мінуси такого хобі:

+ вивчаєш англійську поки пишеш сам чи читаєш листівки інших;
+ дізнаєшся про життя людей з багатьох куточків світу;
+ дуже часто надсилають листівки, пов’язані з культурою власної країни чи з твоїми захопленнями, які вказуєш у профілі;
+ приємне очікування листівки, наче подарунка;
– зараз це не дешеве задоволення. В залежності від курсу валют відправлення однієї листівки може коштувати 60 грн;
– може бути так, що листівка загубиться чи людина не зареєструє код, тоді це відправлення не зарахується і тобі нічого не відправлять;
– ти не можеш вплинути на те, в яку країну надсилати листівку чи з якої вона прийде до тебе. Тому часто зустрічаються повтори. Особливо часто у моєму випадку це траплялося з Німеччиною.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в