misto.zp.ua

Запорізькі поляки зустріли Різдво за католицькими традиціями

Запорізькі поляки зустріли Різдво за католицькими традиціями

Цього року Різдвяні свята для членів СПЗ «Полонія» під керівництвом Лідії Єгорової розпочались задовго до 25 грудня низкою цікавих просвітницьких та культурних заходів.

20181225_232306

На початку в Центрі національних культур Запорізької обласної універсально-наукової бібліотеки (ЗОУНБ) за участю учительки ORPEG пані Ewa Ploska пройшов польський розмовний клуб, присвячений традиціям святкування Різдва в Польщі. Через кілька днів члени СПЗ "Полонія" вже традиційно відвідали санктуарій Бога Отця Милосердного в Запоріжжі. Отець Олександр розповів про релігійні обряди католицької церкви і традиції святкування Різдва Христового, про тенденції єднання католицької та православної християнських спільнот у світі, а також відповів на численні питання запорізьких поляків. Наступна зустріч також відбулась у костьолі. 24 грудня члени СПЗ «Полонія» прийшли на Різдвяне богослужіння – Пастерку. Кульмінацією святкування Різдва для запорізьких поляків 25 грудня стала святкова зустріч членів СПЗ «Полонія» в палаці культури «Орбіта». Саме там відбувся традиційний вечір з нагоди Різдва та Нового Року. Зі святом полоністів привітали директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА  Владислав Мороко та президент Асоціації національних меншин  Запорізької області Науфаль Хамдані. В залі панувала надзвичайно тепла родинна атмосфера свята! Присутні разом співали відомі на весь світ колядки, відповідали на питання вікторини про символи Різдвяних свят, слухали безліч польських пісень у виконанні Zespolu "Polonia", насолоджувались виступом дитячого театру сучасної хореографії «Фенікс» (керівник ансамблю Сніжана Лободюк), танцювальних колективів, тощо. Свято не залишило байдужим нікого з присутніх, а концерт пройшов на високому професійному рівні завдяки організаторам та ведучим свята Любові Масюті, Ангеліні Яковлевій, Олександру Домбровському, Нікіті Резниченко, Тетяні Смольяніновій і Артему Сидельнику.

Підсумовуючи, можна сказати, що цього року Адвент у запорізьких поляків – як час очікування, що передує Різдву Христовому, а також як приготування до свята в духовному, просвітницькому і у фізичному сенсі пройшов за всіма традиціями римо-католицької церкви. І це, на думку керівника СПЗ «Полонія» Лідії Йосипівни Єгорової є найкращим вивченням релігійних та народних традицій поляків. Саме впровадження їх у повсякденне життя родин і є метою організації, яка об’єднує понад 400 етнічних поляків та людей, які люблять, шанують польську мову, культуру та звичаї.

20181225_235102

Тетяна Смольянінова, Олександр Домбровський


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Мы рады видеть Вас на онлайн страницах региональной "Рациональной газеты" - теперь мы не только на прилавках и в почтовых ящиках Вашего дома, но и на Вашем мониторе. Ценность информации гарантируем!
Что такое "Рациональная газета"?
Это актуальные новости всего региона, большое количество бесплатных объявлений, свежая реклама от организаций и предпринимателей, программа передач, вакансии, погода, гороскопы, анекдоты, детская страничка, афиша, знакомства, SMS-рубрика, кулинарные рецепты, сканворды. Нужно больше? Без проблем - свяжитесь с нами и поделитесь своими идеями.
Мы с радостью выслушаем Вас!
А еще у нас проводятся постоянные акции
- Вы можете выиграть бесплатную дополнительную подписку или интересную книгу, для этого достаточно подписаться на нашу газету.

Контакты

Издатель:
Смольянинова Т.А.
Адрес:
69005, г. Запорожье, ул. Гагарина, 3/31
Наши телефоны:
(061) 220-85-54, (066) 064-51-97, (095) 598-99-47
Веб-сайт:
rgazeta.com
E-mail:
rgazeta1@ukr.net
Подписной индекс:
99249

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в