misto.zp.ua

З «блакитним вогником»: ЛГБТ в Україні - на переможній стезі?

З «блакитним вогником»: ЛГБТ в Україні - на переможній стезі?

Ми вже колись згадували про таке явище у нашій дійсності, як електронні петиції, і яку роль вони відіграють у суспільному житті. І дійшли висновку, що народ може писати тому ж президентові, що заманеться, - влада все одно навряд чи почує та відреагує. Проте є пропозиції, на які вона з певних обставин очі закрити не може.

Наприклад, петиція з приводу легалізації в Україні одностатевих шлюбів за два місяці набрала достатню кількість голосів (навіть із запасом – 28,6 тисячі проти необхідних 25 тисяч) і опинилася на столі у Володимира Зеленського. Порядок є порядок: гаранту довелося на неї відповідати. Або, скоріше, маневрувати. Втім, судіть самі.

Отже, голова держави нагадав, що згідно Конституції шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка, але в умовах воєнного стану Основний Закон змінити при всьому бажанні не вийде.

- Водночас Кабінет міністрів напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства у рамках роботи з утвердження та забезпечення прав і свобод людини. Відповідно до ст.116 Конституції уряд вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини та громадянина, - йдеться у відповіді Володимира Зеленського.

Перепрошуємо: тобто якби не війна, держава б із «блакитним вогником» в очах дозволила реєструвати шлюби представникам українського ЛГБТ? Просто так, тому що якась петиція набрала необхідну кількість голосів? Зазначимо, що 28,6 тисячі громадян, які поставили під нею підписи, це взагалі ні про що. До речі, хтозна, чи не підтримали звернення до президента наші біженці, які в Європи нахапалися «духу свободи»?

Давайте одразу визначимося: за великим рахунком, ЛГБТ в Україні не утискаються. Просто суспільство у нас не вважає за потрібне виносити на загал свої «статеві забаганки». Тим більше ті, які традиційними не вражаються. З приводу «веселкових» шлюбів – та будь ласка, їдьте до інших країн та укладайте свої «подружні» угоди. Вони не визнаються в Україні? Ну то й що ж, штамп у паспорті неважливий, коли є почуття, правильно? Але тоді навіщо підбурювати соціум?
 

Звісно, ми чудово розуміємо, звідки ростуть ноги у цієї «блакитної» ініціативи. Можливо, Захід поставив таку умову для підтримки нашої країні, надання їй фінансової допомоги - аби в певний момент ми пішли стежкою моральної деградації? Поки що, вибачте на слові, дійсно «допомагає» війна - Конституцію не зміниш. Але рано чи пізно вона закінчиться, і що тоді - паруйтесь, ЛГБТ-шники, відкрито і на законних підставах?
 
Максим КОРОБЕЦЬ

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в