misto.zp.ua

Як Запоріжжя Dzien kobiet святкувало

Як Запоріжжя Dzien kobiet святкувало

Нещодавно в м. Запоріжжя в палаці культури «Орбіта» учасники спілки поляків Запоріжжя (СПЗ) "Полонія" під керівництвом Лідії Єгорової провели зустріч та організували святковий концерт з нагоди свята Dzien kobiet. Захід відвідали більше 100 поляків, а також почесні гості – представники грецької спільноти м. Запоріжжя і запорізької місцевої влади.

IM3_2980

Запорізька спілка поляків – потужна дружна організація однодумців. Подібні заходи проводяться не один раз на рік і спрямовані на розвиток польської культури та мови. На базі СПЗ "Полонія" створено колектив, в репертуарі якого безліч народних та популярних польських пісень. І цього разу Zespol "Polonia" виконав декілька з них: "Wszyscy Polacy", "Szla dzieweczka do laseczka", "W zielonym gaju", "W kinie, w Lublinie".

Порадувало присутніх піснею колективу "Rokiczanka "W moim ogrodecku"» і дівоче тріо: Світлана Остах, Наталія та Дарина Нечаєви. Катерина Кірюшина виступила з фортепіанною композицією Шопена, Мирослава Кірюшина – з віршем "Dzen kobiet". Не менш активні в СПЗ "Полонія" і чоловіки. Братики Матвій та Сава Смольянінови польською мовою привітали жінок зі святом, Михайло Басанець прочитав "Wiersz o zimie i wiosnie", а відомий запорізький актор і член спілки поляків Запоріжжя Олександр Пархоменко разом зі своєю дружиною Наталією Філіппових в ролі ведучих просто засипали зал дотепними коментарями та жартами.

Зала була заповнена вщерть, на свято прийшли родинами: з дітьми, онуками. Серед присутніх були ті, хто зовсім недавно влився в польську громаду Запоріжжя, і ті, хто вже має Карту Поляка і вже декілька років приймає активну участь в діяльності СПЗ "Полонія".

В цей святковий вечір багато слів вдячності пролунало на адресу керівника спілки Лідії Єгорової. Адже ця прекрасна жінка вже багато років поспіль згуртовує людей, зацікавлює їх різноманітними культурними заходами, екскурсіями, навчає польської мови, історії, традицій. Запланувати, організувати, провести – в цьому немалий внесок головної помічниці Лідії Йосипівни, директора мовної школи пані Аліни Мельниченко. Саме завдяки цим людям, їх любові до польської мови та культури в СПЗ "Полонія" на сьогоднішній день більше 300 активних членів, не враховуючи їх дітей та онуків. І як тут не згадати слова відомої пісні: "Ze wszyscy Polacy to jedna rodzina"!

IM3_2796

Тетяна Смольянінова, Аліна Мельниченко, СПЗ «Полонія»

 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Мы рады видеть Вас на онлайн страницах региональной "Рациональной газеты" - теперь мы не только на прилавках и в почтовых ящиках Вашего дома, но и на Вашем мониторе. Ценность информации гарантируем!
Что такое "Рациональная газета"?
Это актуальные новости всего региона, большое количество бесплатных объявлений, свежая реклама от организаций и предпринимателей, программа передач, вакансии, погода, гороскопы, анекдоты, детская страничка, афиша, знакомства, SMS-рубрика, кулинарные рецепты, сканворды. Нужно больше? Без проблем - свяжитесь с нами и поделитесь своими идеями.
Мы с радостью выслушаем Вас!
А еще у нас проводятся постоянные акции
- Вы можете выиграть бесплатную дополнительную подписку или интересную книгу, для этого достаточно подписаться на нашу газету.

Контакты

Издатель:
Смольянинова Т.А.
Адрес:
69005, г. Запорожье, ул. Гагарина, 3/31
Наши телефоны:
(061) 220-85-54, (066) 064-51-97, (095) 598-99-47
Веб-сайт:
rgazeta.com
E-mail:
rgazeta1@ukr.net
Подписной индекс:
99249

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в