misto.zp.ua

WP: Ізраїль та палестинці проти передачі сектору Газа під владу ПНА

WP: Ізраїль та палестинці проти передачі сектору Газа під владу ПНА

Представники адміністрації президента США Джо Байдена вважають, що після закінчення війни замість бойовиків «Хамасу» сектором Газа має керувати оновлена Палестинська національна адміністрація (ПНА, влада анклаву на Західному березі Йордану). Однак, як пише The Washington Post з посиланням на експертів, ця ідея вкрай непопулярна серед ізраїльських та палестинських чиновників.

 
Офіційні особи США визнають той факт, що нову палестинську адміністрацію підтримають не всі, проте, на їхню думку, цей варіант кращий за повернення до прямої ізраїльської окупації сектору Газа.
 
"У нас немає ілюзій, що це буде легко. На цьому шляху у нас обов'язково виникнуть розбіжності", - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на брифінгу у Тель-Авіві. За його словами, альтернатива цьому — «нові терористичні атаки, більше насильства, більше безневинних страждань».
 
Ізраїльська влада, зазначає WP, виступає проти окупації Гази, проте обговорює проміжні варіанти на кшталт заходів щодо посилення безпеки, такі як створення буферної зони вздовж кордону, а також доступ ізраїльських сил до Гази на час перехідного періоду. Але адміністрація Джо Байдена виступає проти будь-яких обмежень автономії Гази.
 
Планування майбутнього сектору Гази ускладнене тим, що військовий конфлікт між Ізраїлем та «Хамасом» все ще триває. "Те, як вестиметься війна, визначить діапазон варіантів", - вважає Браян Катуліс, віце-президент з питань політики Інституту Близького Сходу. На його думку, прихід до влади палестинської адміністрації «може бути найкращим із цілого ряду дуже поганих варіантів».
 
Колишній радник Демократичної партії Денніс Росс вважає, що після закінчення війни потрібно буде знайти спосіб вирішити питання демілітаризації за допомогою механізму, що гарантує неможливість переоснащення. При цьому арабські країни глибоко скептично ставляться до відправлення до регіону своїх сил безпеки, оскільки їх непокоїть перспектива застосування сили до палестинців у разі потреби. "Один арабський чиновник сказав мені: "Уявіть собі кадри, на яких наші солдати стріляють у палестинців і самі палестинці стріляють у них"", - розповів Гейт аль-Омарі, старший науковий співробітник Вашингтонського інституту близькосхідної політики та колишній радник палестинських переговорників.

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |