misto.zp.ua

Всеукраїнський фестиваль національних спільнот «Ми – українські – We are Ukrainian» відродився через 6 років

Всеукраїнський фестиваль національних спільнот «Ми – українські – We are Ukrainian» відродився через 6 років

В культурному заході достойно представили поляків Запоріжжя члени СПЗ "Полонія" під керівництвом Лідії Єгорової.

фото 2

Як, відомо, на базі СПЗ "Полонія" існує колектив, в репертуарі якого багато народних та сучасних польських пісень. На фестивалі Zespol "Polonia" виконав дві з них: "W zielonym gaju", "Miasto szalonej mlodosci". Другу пісню молоді люди вивчили в Польші, проходячи курси польської мови в місті Сельдце, і з радістю представили гостям фестивалю. Виступ СПЗ «Полонія» мав неабиякий успіх у глядачів і отримав багато схвальних відгуків від організаторів фестивалю. Хор СПЗ «Полонія» отримав диплом і кубок фестивалю.

Культурний захід пройшов на високому професійному рівні. До речі, місто Приморськ було обрано не випадково. Фестиваль не проводився з 2012 року, і після 6 довгих років повернувся до місця свого народження.

Ми звернулися до керівника СПЗ «Полонія» Лідії Єгорової з проханням більш детально розповісти про цей всеукраїнський захід: «Головна ідея фестивалю не змінилась: «За міжнаціональний мир і взаєморозуміння». Я вважаю, що принаймні на фестивалі ми досягли цієї мети. Тільки вдумайтесь в ці цифри: гостями культурного заходу стали майже 600 учасників, це 40 художніх колективів національних меншин, які прибули із Запорізької, Херсонської, Донецької, Київської, Одеської та Рівненської областей або представники 16-ти національних спільнот, які проживають в Україні. В цьому році фестиваль по-новому потужно зазвучав різномовними та різноголосими учасниками, вразив розкішними національними костюмами, самобутніми танцями. Вперше в культурному заході взяли участь представники таких екзотичних для нас спільнот, як арабська та індійська. Приємно було бачити й засновників фестивалю Надію Клименко, Олександра Житомирського, Мирона Хода.  

Традиційно захід відкривала гімном фестивалю Любов Беркова- Житомирська.

Гостям та містянам було цікаво  дивитися виступ кращих художніх колективів та солістів етнічних товариств Ради національних спільнот України: зразкового ансамблю народного танцю «Росток» Київської дитячої школи мистецтв №3 (Національно-культурне товариство «Узбекистан»), художній керівник – Лола Верлан, народного ансамблю «Айренік» (Вірменський культурний центр ім. Геворкяна, представники Всекраїнського національного конгресу вірмен України), художній керівник – Гоар Геворкян, ансамблю пісні і танцю «Поляни з-над Дніпра» (Спілка поляків України), художній керівник – Леся Єрмак, Ансамблю Грецького культурного центра «Зорбас», художній керівник – Олександра Шайтан. Незабутні враження глядачі отримали від виступів заслуженої артистки України та Ар Крим – Ленари Османової.

На фестивальних майданчиках також працювало «Багатонаціональне містечко», де можна було скуштувати національні страви, подивитись виставки робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва, взяти участь у майстер-класах вокальних, хореографічних творчих колективів національних спільнот.

На другий день фестивалю відбулося  засідання «круглого столу» на тему «Українська мова для національно-культурних спільнот» за участю РНСУ, керівників національно-культурних товариств, представників Міністерства культури України, КМДА, Асоціації національних меншин Запорізької області. Учасники круглого столу прийняли резолюцію щодо важливості вивчення державної мови при одночасному розвитку мов усіх національностей, які проживають в Україні.

 Тетяна Смольянінова, Аліна Мельниченко


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Мы рады видеть Вас на онлайн страницах региональной "Рациональной газеты" - теперь мы не только на прилавках и в почтовых ящиках Вашего дома, но и на Вашем мониторе. Ценность информации гарантируем!
Что такое "Рациональная газета"?
Это актуальные новости всего региона, большое количество бесплатных объявлений, свежая реклама от организаций и предпринимателей, программа передач, вакансии, погода, гороскопы, анекдоты, детская страничка, афиша, знакомства, SMS-рубрика, кулинарные рецепты, сканворды. Нужно больше? Без проблем - свяжитесь с нами и поделитесь своими идеями.
Мы с радостью выслушаем Вас!
А еще у нас проводятся постоянные акции
- Вы можете выиграть бесплатную дополнительную подписку или интересную книгу, для этого достаточно подписаться на нашу газету.

Контакты

Издатель:
Смольянинова Т.А.
Адрес:
69005, г. Запорожье, ул. Гагарина, 3/31
Наши телефоны:
(061) 220-85-54, (066) 064-51-97, (095) 598-99-47
Веб-сайт:
rgazeta.com
E-mail:
rgazeta1@ukr.net
Подписной индекс:
99249

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в