misto.zp.ua

Володимир Бандуров вимагає від Кабміну виконання рішення Конституційного суду щодо відновлення пільг чорнобильцям

23
Володимир Бандуров вимагає від Кабміну виконання рішення Конституційного суду щодо відновлення пільг чорнобильцям

Боротьба за відновлення прав чорнобильців на отримання законних соціальних пільг і компенсацій розпочалася у 2015 році, коли 50 парламентарів, у тому числі й народний депутат Володимир Бандуров, звернулися до Конституційного суду з вимогою відновити соціальні гарантії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, скасовані законом №76-VIII, прийнятим в кінці 2014 року. Даний закон, на переконання нардепів, звузив зміст і обсяг існуючих прав і свобод громадян шляхом обмеження або скасування наданих державою соціальних прав у вигляді пільг та компенсацій.

Нагадаємо, що 18 липня Конституційний суд України визнав неконституційним скасування або обмеження пільг чорнобильцям. Зокрема, суд прийшов до висновку, що Закон «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28 лютого 1991 року (№796-XII) зі змінами в редакції закону №76-VIII суперечать статтям Конституції України.

У своєму рішенні КСУ підкреслив, що пільги, компенсації і гарантії є особливою формою відшкодування збитку зазначеної категорії громадян, тому скасування або обмеження цих пільг, компенсацій і гарантій без рівноцінної їх заміни може свідчити про відступ країни від її конституційного обов'язку.

«Рівень соціального захисту осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, має бути таким, щоб забезпечувати їм гідне життя, і не повинен залежати від майнового стану їх сімей», –  йдеться у вердикті суду.

Олег Коротич


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

ПРОК | 20.08 2018 в 06:50
хорошее коммунистическое дело -ЛЬГОТЫ !!! Депутат, судья , полицай , герой ,инвалид ,президент ...- НЕ ПЛАТЯТ : услуги ЖКХА , за ПРОЕЗД ,за ОТДЫХ , за МЕДИЦИНУ ... кто же тогда платит ??? ВСЕ РАСХОДЫ ПЕРЕЛОЖИЛИ НА Ваню безработного ?

Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Мы рады видеть Вас на онлайн страницах региональной "Рациональной газеты" - теперь мы не только на прилавках и в почтовых ящиках Вашего дома, но и на Вашем мониторе. Ценность информации гарантируем!
Что такое "Рациональная газета"?
Это актуальные новости всего региона, большое количество бесплатных объявлений, свежая реклама от организаций и предпринимателей, программа передач, вакансии, погода, гороскопы, анекдоты, детская страничка, афиша, знакомства, SMS-рубрика, кулинарные рецепты, сканворды. Нужно больше? Без проблем - свяжитесь с нами и поделитесь своими идеями.
Мы с радостью выслушаем Вас!
А еще у нас проводятся постоянные акции
- Вы можете выиграть бесплатную дополнительную подписку или интересную книгу, для этого достаточно подписаться на нашу газету.

Контакты

Издатель:
Смольянинова Т.А.
Адрес:
69005, г. Запорожье, ул. Гагарина, 3/31
Наши телефоны:
(061) 220-85-54, (066) 064-51-97, (095) 598-99-47
Веб-сайт:
rgazeta.com
E-mail:
rgazeta1@ukr.net
Подписной индекс:
99249

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в